GVV’63 1 – Herovina 1 (0-0)

960 640 GVV'63

Op een koud Sportpark Maartenshof was Herovina uit Herwijnen de volgende opponent van GVV ’63. Door problemen in het verkeer begon de match pas om 14.50u, 20 minuten later dan gepland. De gasten lieten van begin af aan duidelijk merken dat ze met maar een bedoeling naar Gameren waren gekomen, en dat was niet verliezen.

Aanvallende intenties waren er niet en Herovina schroomde ook niet om de bal met een noodgang over de zijlijn te trappen. Na een aftastend begin kreeg GVV ’63 langzamerhand een overwicht. Helaas ontbrak de juiste zuiverheid bij de laatste voorzetten om Mathijs Libbers in stelling te brengen. Gevaar van de gasten was er nauwelijks te duchten, en als de Herwijnenaren mogelijkheden kregen was dat eerder door nonchalance van de Gamerse defensie, dan door eigen vermogen van de gasten. En aangezien ook de thuisclub geen gaatje kon vinden bij Herovina werd met 0-0 de warme kleedkamers opgezocht.

Meteen na de kantwisseling was het Muzzamell Ahmadzai die GVV ’63 op voorsprong had kunnen brengen na goed doorkoppen van Mathijs, maar hij vond de Herwijnse goalie op zijn pad. Herovina bleef echter volharden in zijn tactiek om niet te verliezen, waardoor het voor de geel-zwarten lastig bleef om tot een opening te vinden voor de Herwijnse goal.

Toch kwamen er kansen voor GVV ’63. Mathijs bracht Daniel Goncalves in stelling, maar deze zag zijn harde knal belanden op de vuisten van de doelman van de gasten. Na een fraaie pass van Karim Kaaouass had Richan Kreling de openingstreffer op zijn schoen, maar helaas verdween zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal en bleef de brilstand op het bord staan. Van de gasten was verder weinig te duchten en Rick de Koning had dan ook een rustige middag in de goal van GVV ’63. De tijd ging dringen en de duisternis invallen toen GVV ’63 in de laatste minuut nog bijna scoorde, maar in een ouderwetse scrimmage wilde de bal ook nu niet in de Herwijnse goal verdwijnen. Toen om kwart voor vijf de goed leidende arbiter Engelkes afblies was dan ook de vreugde bij Herovina en de teleurstelling bij GVV ’63.

SSC ’55 uit Sprang-Capelle is komende zaterdag de volgende tegenstander. Voor allebei de geel-zwarte formaties een belangrijk treffen. SSC ’55 wil weg uit de onderste regionen en GVV ’63 wi; in het linkerrijtje blijven. Onder toeziend oog van hopelijk veel Gamerenaren word er op Vrijhoeve om 14.15u afgetrapt.