GVV’63 1 – HSSC’61 1 (0-1)

1024 683 GVV'63

Runner-up HSSC ’61 uit Hei- en Boeicop was de tegenstander van GVV ’63 in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. GVV ’63 was er veel aangelegen om zich te revancheren voor de smadelijke nederlaag in de heenwedstrijd. In eerste instantie zag het daar bepaald niet naar uit.

In het eerste kwartier waren het de gasten die de lakens uitdeelden. Het was dan ook niet verrassend dat na vijf minuten de 0-1 al op het scorebord stond. Even later lag de bal opnieuw achter Maikel van Tuyl, maar deze treffer werd door de goed fluitende arbiter Lopes uit Tilburg ( niet uit Alkmaar) afgekeurd. Geleidelijk aan wisten de geel-zwarten zich onder de druk van HSSC ’61 uit te voetballen en verschenen dan ook regelmatig voor de vijandelijke goal.

Kopballen van Mathijs Libbers en Nick Ekelmans werden gepareerd door de HSSC-goalie of verdwenen net langs de verkeerde kant. En doordat de achterhoede van GVV ’63 weer zijn vertrouwde niveau haalde kwam de wedstrijd geheel in balans. In de score kwam dit ook bijna tot uitdrukking toen Mathijs na een schitterende aanname op slag van rust de paal raakte. Ruststand derhalve 0-1.

De mannen van Denny van Geffen trokken na de thee de lijn van voor rust voort en legden HSSC ’61 dan ook gelijk het vuur aan de schenen. De bezoekers moesten dan ook alle zeilen bij zetten om GVV ’63 van score af te houden. Met het nodige kunst- en vliegwerk en pech aan Gamerse zijde lukte dit HSSC ’61 ook nog.

De bezoekers beten middels enkele snelle counters gevaarlijk van zich af maar Maikel en zijn defensie gaven geen krimp. Helaas bleef de meer dan verdiende gelijkmaker voor GVV ’63 uit en moest dan ook een onterechte nederlaag worden geslikt.

Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen moeten de Gamerenaren komende zaterdag naar Den Bosch. Naast het provinciehuis aldaar moeten de degens gekruist worden met BLC. Deze ploeg zal alle registers open trekken om zich veilig te spelen en niet in de nacompetitie te belanden voor degradatie. GVV ’63 zal echter zijn sportieve plicht willen vervullen en zich revancheren voor de blamerende thuisnederlaag tegen de Boschenaren. Afgetrapt wordt er om 14.30u.