GVV’63 1 – MVV’58 1 (4-0)

1024 683 GVV'63

Een winderig Sportpark Maartenshof was het decor voor het treffen tussen GVV ’63 en MVV ’58 uit Meteren. Dat de thuisclub van zins was om zich te revancheren voor de onnodige nederlaag eerder dit seizoen liet zij van af de aftrap duidelijk zien. De ene na de andere aanval rolde dan ook op de goal van MVV ’58 en het wachten was dan ook op het eerste doelpunt van de geel-zwarten.

Die viel dan ook binnen het kwartier. Michel Kooijman gooide er aan de linkerkant een solo uit, bereikte de achterlijn en legde de bal terug op aanvoerder Daniel Bouma die met dit buitenkansje wel raad wist en beheerst de 1-0 binnen schoof. GVV ’63 wilde duidelijk meer en bleef MVV ’58 in de tang houden. Tien minuten later verdubbelde GVV ’63 de voorsprong door een goal van Maverick van Maaren die attent reageerde op een hoge, lange bal van achteruit en de bal over de prima keeper van de gasten heen wipte en zo voor 2-0 zorgde.

Gesteund door de felle rugwind bleven de mannen van Denny van Geffen jagen op meer doelpunten. Maar de paal en een uitstekende doelman voorkwamen meer Gamerse doelpunten. Ondertussen had de defensie van GVV ’63, met een uitblinkende Hidde Boersma in de hoofdrol, weinig tot niets te duchten van de gevreesde aanval van MVV ’58. Met een 2-0 tussenstand op het bord werd dan ook gerust.

Direct na rust dacht MVV ’58 voor aansluiting te zorgen, maar Maikel van Tuyl ranselde de daarvoor bedoelde pegel formidabel uit zijn goal en zag de rebound hoog over gaan. Dit was het ook wel zo’n beetje wat betreft de Meterense aanvalslust. GVV ’63 nam het heft weer stevig in handen en kwam na een uur spelen op 3-0. Moezzamel Ahmadzai stoomde op over links en vond in de zestien Maverick. Daar waar velen een voorzet verwachtten krulde Maverick de bal fraai langs de sluitpost van MVV ’58 en was het 3-0.

Een minuut of vijf later kwam het mooiste moment van deze middag. Jeffrey van der Meijden soleerde na de achterlijn en knalde ongeveer vanaf de achterlijn de bal schitterend hard en hoog in het dak van de Meterense goal; 4-0. Voor zover hij het nog niet was, was de wedstrijd nu helemaal gespeeld. In het resterende kwart bleef GVV ’63 oppermachtig en MVV ’58 onmachtig. GVV ’63 had nog wel kansen om de voorsprong te vergroten maar wist het net, even als MVV ’58, niet meer te vinden. 4-0 was hierdoor een even logische als terechte eindstand.

De komende twee zaterdagen heeft GVV ’63 geen competitieverplichtingen i.v.m. carnaval en een inhaalweekend. Op zaterdag 7 maart hervat GVV ’63 de competitie in ’s-Gravenmoer. Om voor de bovenste plaatsen mee te blijven doen zal er dan ook gewonnen moeten worden van het sterke ONI, winnaar van de eerste periodetitel. Hopelijk staan er veel GVV ’63-supporters langs de lijn als er om 15.00u wordt afgetrapt.