GVV63 1 – NOAD’32 1

1024 768 GVV'63

Op deze mooie zaterdag was er veel publiek afgekomen op het treffen tussen GVV ’63 en het aan een opmars bezig zijnde NOAD ’32 uit Wijk en Aalburg op Sportpark Maartenshof. De bezoekers zijn na een koude start inmiddels opgeklommen naar de derde plek en de thuisclub wilde graag een goed vervolg geven aan de prima zege van een week eerder in Eethen.

Beide teams begonnen dan ook met aanvallende intenties aan de partij. NOAD ’32 had iets meer balbezit en was wat scherper in de duels zonder gevaar te stichten voor de goal van Rick de Koning. GVV ’63 liet zich ook niet onbetuigd en zette de defensie van de Wijkers ook regelmatig aan het werk.

Toch waren het de bezoekers die aan de leiding kwamen na een kwart wedstrijd. Toen het bij GVV ’63 volledig open lag aan de linkerkant was het voor NOAD ’32 een koud kunstje om op voorsprong te komen. Voor de geel-zwarten was dit het sein om er een schepje boven op te doen. Dit hield wel in dat de achterhoede niet mocht verzaken tegen de goede voorwaartsen van de Brabanders.

Mathijs Libbers zag zij te zachte inzet gekeerd worden door Wijkse goalie en Jeffrey van der Meijden had de pech dat zijn vlammend schot rakelings over de kruising verdween. Goals vielen er echter niet meer in het eerste bedrijf.

De tweede helft was pas een minuut aan de gang toen Richan Kreling op een assist van Michel Kooijman de 1-1 van dichtbij binnen tikte. GVV ’63 kwam door deze goal los en de bezoekers werden terug gedrongen in hun eigen zestien. Na twintig minuten kwamen de elf van Denny van Geffen dan ook op een verdiende voorsprong. Jeffrey knalde met links schitterend de 2-1 achter de doelman van NOAD ’32 na opnieuw voorbereidend werk van Michel.

Het wachten leek nu op meer Gamerse goals, maar de uitblinkende Wijkse keeper weigerde daar aan mee te werken en hield, op soms miraculeuze wijze, zijn doel schoon. Uit een van de spaarzame aanvallen van de bezoekers ontstond een corner die door NOAD ’32 achter Rick werd gefrommeld.

GVV ’63 raakte door deze onverwachte gelijkmaker van slag en toonde vrij snel hierna andermaal aan defensief de zaken niet op orde te hebben. Een onnodig weg geven vrije trap ging over Rick heen en bij tweede paal stonden liefst drie NOAD-ers klaar om de 2-3 binnen te tikken.

GVV ’63 rechtte toch weer zijn rug en zette NOAD ’32 weer met de rug tegen de muur. Maar het kleine beetje geluk dat nodig was ontbrak echter, en anders was daar wel de uitblinkende doelman van de bezoekers die met meer geluk dan wijsheid de Gamerenaren van scoren afhield.

Toen de uitstekend leidende arbiter, de jonge Klaare uit Dordrecht, afblies stond GVV ’63 dan ook, volledig onterecht met lege handen. Maar wanneer er volgende week weer met dezelfde instelling als vandaag wordt gevoetbald en het eens mee zit moeten er drie punten kunnen worden gepakt.

Dat moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Capelle. Hopelijk zijn er weer veel supporters aanwezig als er op Sportpark Maartenshof om 14.30u wordt afgetrapt.