GVV’63 J013-1 – Achilles Veen JO13-1

800 480 GVV'63

We treffen het deze ochtend, want de zon schijnt in een periode van overwegend regen. Een duidelijk instructie vooraf aan ons ietwat gehavende team, want we hebben maar liefst 5 geblesseerden. We bespreken het plan om vanuit plezier en inzet te voetballen en om daarbij vanuit onze positie te spelen. Het is leuk om wekelijks met het team in gesprek te zijn over onze opstelling en ieders taak daarin.

Het lukt ons vanaf het begin om elkaar te vinden en de bal rond te spelen, alhoewel de groen-witten uit Veen ook hun inzet leveren. Omdat onze spelers/speelster ook zonder bal bewegen, zit er behoorlijk veel dynamiek in ons spel. Daardoor drukken we Achilles toch wat achteruit. Het gevaar hiervan blijkt wel meteen, want we hebben daardoor de neiging om allemaal diep te gaan spelen. Daardoor wordt het voor de goal van de tegenstander wel heel gezellig druk.

Na weer een goede combinatie voorin komt de bal bij Sam, die hem mooi teruglegt op Yannick. Precies zoals besproken in de voorbereiding op deze wedstrijd. Yannick legt de bal goed en schiet deze met links in de verre hoek, buiten het bereik van de lange keeper. Yes, 1-0! En naar later zou blijken was Yannick daarmee de match-winner!

Het spel vervolgt, waarin we het onszelf wat moeilijk maken. Na een omzetting op het middenveld halen we de rust! Daarin spreken we ons strijdplan voor de tweede helft door.

Niet lang na rust weet onze gelegenheidskeeper Jorn zich geweldig te manifesteren door 2 ballen vol inzet te keren. Een compliment en daarmee redt Jorn voor ons 2 punten. Als onze invaller Brett na prima werk wordt gewisseld, komt Fariz weer binnen de lijnen. Zij laat in het laatste kwartier keurig voetbal zien, gebaseerd op inzet in de duels en vrijlopen.

Mo is sterk aan de bal en zorgt nog voor een aantal gevaarlijke momenten. We komen via onze aanvallers nog twee keer dreigend voor de goal, maar weten niet meer te scoren.
De punten zijn binnen, enigszins zwaarbevochten. Met een goed gevoel gaan we op naar maandag om verder te werken aan onze techniek, tactiek en onze conditie! Want die werd vandaag weer even lekker getest.

Goed weekend.