GVV63 JO1-1 – Berghem JO14-2: 5-1

1024 768 GVV'63

Op een nat en glad veld ontvangen we Berghem, de JO14-2.
Via een ware live-stream was de wedstrijd in zijn geheel via Facebook te volgen voor de verplicht thuisblijvende fans.
De Corona-maatregelen hebben veel impact op alles wat we doen. Maar het biedt ook weer kans voor creatieve oplossingen.
Toch zullen de meeste fans van onze JO14 de geur van een voetbalveld of het geluid van de balcontacten van onze talenten wel missen.

Voor sommigen van onze ‘jonkies’ blijkt het treffen met onze opponent een hele strijd, tegen de fysiek grotere en sterkere jongen.
Gelukkig konden wij dat bestrijden omdat wij door de wedstrijd heen het betere voetbal toonden.
We speelden zeker geen slechte eerste helft met een groot aantal kansen aan onze zijde, maar zoals het soms gaat wilde de bal er niet in. We raakten de lat, de paal, we kwamen net tekort in de scherpte.
En zoals het dan vaak ook gaat, scoorde de tegenstander wel. Een afstandsschot dat Yari in eerste instantie prima keerde, was door het natte veld lastig klem te pakken en kwam in de voeten van de tegenstander.
Die rondde netjes af en zette ons op achterstand. Leerzaam om tegen een achterstand te voetballen, met name omdat dat vraagt om mentale veerkracht.

In de schitterende kleedkamers van ons complex konden we even rust pakken en ons strijdplan fine-tunen. We kwamen net dat beetje extra scherpte, inzet en wil tekort, waardoor we niet echt grip konden krijgen op een tegenstander die op zich ook wel wilde voetballen en nu en dan de combinaties netjes maakte. Maar vanaf het begin van de tweede helft moest het duidelijk zijn wie het initiatief nam. En dat werd ook duidelijk! Balans, meer scherpte, meer energie. En dat betaalde zich uit! Het was Sam die vrij vlot de aansluitingstreffer wist te maken, en niet veel later ook de 2-1 binnenschoot. Dit voelde toch een stuk comfortabeler, met name omdat het de verhoudingen beter weergaf. Jochem en Mo wisten de volgende twee doelpunten te maken.
We zien dat heel veel jongens en meiden bij ons kunnen scoren. Vandaag was het onze verdedigende middenvelder Jacco die een prachtige goal liet aantekenen en daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde.
We scoorden vandaag allemaal doelpunten uit mooie, gecombineerde aanvallen (geen lucky-goals)! Bovendien voetbalden we heel goed vanuit het midden door het spel steeds te verleggen en in te spelen. Een compliment waard!

De tweede helft hebben we echt keurig spel op de mat gelegd. En daarmee zeer terecht gewonnen.
Vooralsnog kunnen we onze ongeslagen status weer een week vasthouden. Maandag en woensdag gaan we weer lekker trainen om steeds het maximale uit ons spel te halen.