GVV’63 JO10-1 – Nivo Sparta JO10-3: 4-2

1024 683 GVV'63
We trappen het nieuwe voetbalseizoen thuis tegen Nivo Sparta af. In deze bekerwedstrijd staat onze nieuwe keeper Noah, in een prachtig oranje tenue gestoken, voor het eerst onder de lat. Hij zet zich heel goed in en weet veel ballen te redden.
De eerste minuten vanaf het fluitsignaal zijn veelbelovend. We spelen de bal mooi rond en zijn goed gemotiveerd. Nivo Sparta komt er één keer doorheen en weet meteen te scoren, zeer effectief. Maar we laten de hoofden niet hangen. We voetballen goed door. Met Nick en Tess in de achterhoede, staat de verdediging goed. We blijven overspelen en krijgen kansen. Voorin komt Sam aan de bal en die weet de 1-1 te scoren met een mooi hoog schot.Niet veel later weet Jorn de bal mooi te raken en scoort hij de 2-1, we staan op voorsprong. Maar ook Nivo toont veerkracht door de gelijkmaker te scoren. Wij raken ook nog paal en lat. De tegenaanvallen van de rood-witten weten we vaak al op het middenveld onschadelijk te maken.
Op het middenveld zijn Jorn, Sam en Marit actief. Ook Joris en Hester tonen veel inzet en werken hard. Stijn dolt zijn tegenstanders als vanouds met zijn onberekenbare dribbels.
Bij de 3-2 worden we wat in het zadel geholpen door een eigen goal van Nivo, alhoewel die wel ontstaat uit de druk die wij als geel-zwarten weten te zetten op het vijandelijke doel.
De laatste goal van de wedstrijd is er één uit het boekje. Joris krijgt de bal aangespeeld en draait op z’n Bergkamp’s weg van zijn tegenstander. Prachtig! Vervolgens heeft hij overzicht en schuift hij de bal in de voeten van Stijn, die weer een mooie dribbel inzet. Hij schiet vervolgens voorlangs, waar een alerte Sam de bal binnenkant voet binnen weet te tikken. De overwinning is binnen, de punten in de zak en de moraal is goed.
Conclusie: een mooi begin van het seizoen! De dames stonden hun mannetje en we winnen de wedstrijd terecht. Op naar de volgende wedstrijden, waarin we met plezier en inzet steeds zullen strijden voor de overwinning!