GVV’63 JO11-1 – Zwaluw JO11-2 (5-1)

1024 434 GVV'63

Daar staan we dan na een flinke voorbereiding aan de aftrap van de competitie in de 1e klasse JO11. De voorbereiding kende een stijgende lijn en nu was het de vraag of de trainers niet te vroeg het team hebben laten pieken.

Het antwoord werd snel gegeven door het team. Vanaf de eerste seconde was het genieten voor de trainers en het publiek. Zwaluw een prima team maar GVV’63 een hecht en goed team. Samen vanaf de eerste seconde strijdend voor de eerste competitie punten. Zwaluw wilde graag voetballen maar waren onnauwkeurig en konden geen weerstand bieden tegen onze felheid en doelgerichtheid. Alle ballen op het middenveld waren voor ons en vanuit daar voetbalde we samen naar voren en gebruikte we de gehele breedte van het veld. Dit leidde niet direct tot grote kansen maar door een individuele actie van Noud was het de tegenstander die aan de noodrem trok en we een terechte penalty kregen.

Deze werd koelbloedig afgemaakt door Noud. We bleven compact spelen, lieten Zwaluw komen tot de middellijn en maakte vakkundig gebruik van de ruimte die ontstond na weer een onderschepping. Onze verdediging had tot dat moment een rustig dagje maar stonden er wanneer nodig. Uit een strakke vrije trap was het de tegenstander die hem in eigen doel werkte vlak voordat wij het zouden doen 2-0.

Vlak voor rust was het genieten voor de trainers, want wat is er leuker dan terugzien wat je hebt getraind. Noud passeerde zocht de achterlijn en legde de bal terug op Thymen die beheerst 3-0 liet aantekenen.

Na rust was het zoals wel vaker even rommelig, miste we een beetje de structuur en stopte even met voetballen. Zwaluw zette aan en maakte van afstand 3-1. Spannend voor het publiek, zou het dan toch nog, zouden we ons kunnen herpakken? Dit antwoord liet gelukkig niet lang op zicht wachten. Jochem zorgde 10 minuten voor tijd voor een bevrijdende treffen 4-1. Hierna was het gespeeld en lieten we zien een team te zijn die elkaar in de aanval weten te vinden en elkaar gunnen een doelpunt te maken 5-1 door Sam.

De ontlading was onverwacht groot en het plezier na de wedstrijd en de trots op het resultaat spatte ervan af toen we als team even de felicitaties op gingen halen bij de supporters.

Zelfs de meeste penalty’s gingen er in. Tevreden trainers, maar niet in het minste geval een tevreden publiek wat vermaakt naar huis moet zijn gegaan, dikke pluim. Volgende week wacht ODC dan gaan we weer proberen dit resultaat van vandaag te evenaren.