GVV’63 JO12-1 – Den Dungen JO12-1

1024 804 GVV'63

Een schimmig en koud schouwspel, dat was hoe we de wedstrijd vandaag het beste kunnen omschrijven. Het was lastig voetballen door het gladde veld en even zo gladde bal. Toen ook de zon net over de kantine begon te schijnen was het soms het geel van Gameren. Niet te onderscheiden van het groen van den Dungen.

Voldoende gewaarschuwd voor deze omstandigheden stond onze verdediging vandaag als een huis. Nagenoeg niets weggegeven en voetballend het beste onderdeel van ons spel. Waar het vaak in teams gaat over de doelpunten en de aanvallende acties was dit vandaag minder opvallend.

De eerste helft was het zoeken naar kansen of creatieve aanvallen maar waren we wel sterker dan Den Dungen. Het middenveld had veel moeite met aansluiten bij het aanvallen en de aanval had moeite met het vasthouden van de bal. Vanuit een afgeslagen was het onze verdedigde Nick die op de achterlijn van de tegenstander een verdediger uitkapte en het overzicht bewaarde voor de goal. Speelde Thijmen vrij die gemakkelijk maar verdiend de 1-0 mocht maken.

De 2e helft was vooral “schimmig” en onduidelijk. Inschattend op basis van silhouetten was GVV’63 de betere ploeg zonder gevaarlijk te worden. Enkele schoten van afstand of een bal net achter de verdediging waren nog gevaarlijk maar niet gevaarlijk genoeg of door een goed keepende keeper van Den Dungen onschadelijk gemaakt. De wedstrijd was aanvallend rommelig maar positioneel opbouwend goed van achteruit. Dit geeft veel vertrouwen voor het voetballen op een heel veld. De aanval en het middenveld hebben het even wat lastiger maar dat kan gebeuren. Er is wel gewerkt en ook waren er aanvallend enkele mooie voetballende momenten. Deze waren helaas wat te ver van de goal maar bieden voldoende perspectief.

Het is en blijft de eerste klasse, in dit geval een klasse waar letterlijk iedereen van iedereen kan winnen en de nummers 2 t/m 5 op 1 punten staan. Volgende week weten we na de laatste wedstrijd op een half veld waar we eindigen maar de conclusie is dat we enigszins wisselvallig zijn geweest anders had er meer in gezeten.

Het goede hieraan is dat we nog veel te trainen en te leren hebben. We blijven werken om het hoge niveau wat we kunnen halen ook voor langere tijd vast kunnen houden. Naast een groot veld een mooi doel voor de 2e seizoenshelft.