GVV63 JO12-1 – HRC’14 JO12-1

512 342 GVV'63

De koppies van onze spelers stonden strak voor het treffen met HRC. Met name omdat we aan de vorige wedstrijd tegen de koploper geen hele fijne herinneringen hadden.

Meteen na de aftrap bleek dat de peptalk van Pascal ter voorbereiding op de wedstrijd niet voor niets was, want we stonden vanaf de eerste minuut goed opgesteld en speelden geconcentreerd.
Het was niet eens verdiend dat het toch HRC was dat op voorsprong kwam. Maar wij toonden inzet en veerkracht en wisten vrij snel gelijk te maken. En jawel, dames en heren: dit is vooralsnog de mooiste goal van het gehele seizoen.

Waar vorige week tegen Maliskamp werkelijk niets lukte, speelden we de tegenstander vandaag bij vlagen he-le-maal van de mat. Deze aanval werd met zeer veel rust aan de bal van achteruit opgezet. Koen op Thymen, Thymen op Nick, Nick speelde onze vrijgelopen middelvelders in, balletje breed, kijken over de bal, bal terug, andere kant, uiteindelijk speelden we Marit in die de bal aflegde op Sam. Sam gaat vervolgens links buitenom en vuurt na wat stevige duels met zijn favoriete linker been op de goal. Yes, 1-1! Geheel verdiend.

En we gingen door. Er was niets te merken van enige angst voor de fysieke ploeg uit Hurwenen/Rossum. Achterin stonden we positioneel zeer goed. Op het middenveld speelde Yannick zeer sterk en werkte Jorn heel hard. Bovendien voorspelden we al dat er veel ruimte zou liggen en waren de geel-zwarten geïnstrueerd hier ook goed in te lopen. In het tweede kwart kwam Jochem in het veld. Na een zeer sterke actie, met prachtige bewegingen, legt hij de bal voor zijn rechter en verschalkt hij de keeper door de bal over hem heen net onder de lat in te schieten.

Dat het vervolgens 2-2 werd, maakte de wedstrijd spannend. In feite kon die wedstrijd voor ons sowieso niet meer stuk, want de JO12 van Gameren speelde een sublieme eerste helft.
Na rust gingen we door en kwamen we toch nauwelijks echt in de problemen. We toonden dat goed voetbal gespeeld kan worden als je de ruimtes zoekt, als je zorgt dat je aanspeelbaar bent en als je met lef en overtuiging speelt.

Helaas vond een prachtig schot van Yannick vanuit de tweede lijn het net niet, maar kaatste deze terug vanaf de lat. Hij had meer verdiend.
Het lukt Sam wel om een hoge bal aan te nemen en voor zijn linker te leggen en doeltreffend uit te halen.
En Jochem bewijst ons team een dienst door voor de goal van de tegenstander een aantal man uit te kappen en te omspelen, om vervolgens met rust en overzicht de bal in de korte hoek in het net te schuiven.

Vandaag maken we 4 fantastische goals, maar nog veel belangrijker: vandaag speelden we geweldig en verzorgd voetbal. We lieten de bal het werk doen en speelden vol zelfvertrouwen.

Wat zijn we trots op alle spelers in dit leuke team. Een team vol inzet en passie. Niemand liet het vandaag afweten, iedereen was gemotiveerd en scherp!
Met onze aanvoerder Thymen voorop in de strijd, wisten we ook deze grote heren van HRC te verslaan. Koen en Nick speelden zeer degelijk en stonden goed opgesteld. Yari stond positief en alert in zijn goal.

Waar Yannick vaak zelfkritisch is, speelde hij vandaag één van zijn allerbeste wedstrijd. Hij liet zelfs balletjes achter het standbeen, panna’s en nog net geen akka’s zien. Jorn heeft zich een slag in de rondte gewerkt en zijn assist op Jochem wat dan ook super. Een groot compliment (ook namens de tegenstander) voor Eef, Fariz en Marit. Zeer hard gewerkt en goed meegevoetbald. Jullie beginnen het spel steeds beter te zien. En natuurlijk is het voor een team ook fijn als de aanvallers hun werk doen, want het blijft simpel: zonder doelpunten kènne we ook niet winnen!

Vandaag was het een voetbalfeest! Zeer voldaan en trots gaan we het weekend in.