GVV’63 JO12-1 – Maliskamp JO12-1 (5-0)

512 511 GVV'63

Het begin van de competitie en volgens de trainers is de JO12-1 meer dan klaar om te presteren in de 1e klasse. In de beker mochten we helaas geen ronde verder op doelsaldo maar 2 winnen en 1 verliezen was een uitstekende prestatie. Klaar dus voor het echte werk.

De afgelopen week getraind op teambuilding, kracht en positioneel goed verdedigen. Dat bleek vandaag goed tussen de oren geknoopt, want ik zal het vast verklappen een professionele teamprestatie resulteerde in een klinkende overwinning.

De eerste helft degelijk, geen kansen weggevend en door een foute inschatting van Maliskamp was het na een flitsende omschakeling Fariz die uitstekend de bal bij de 2e paal binnen liep. Maliskamp wilde en verwachtte meer maar kon op geen enkel moment een vuist maken. Afstandschoten, dribbels zonder intentie of vastlopend op het verdedigende blok van GVV’63. De ruimte op het middenveld was enorm en meermaals waren we instaat om Jochem te bereiken die op tempo de aanval zocht. Hieruit ontstond ook de 2-0 van Sam, wat de ruststand betekende. Geen supervoetbal of individuele momenten de eerste helft maar een degelijke 2-0 door het gehele team.

Na rust zette Maliskamp nogmaals aan maar was het Thijmen die wederom deze wedstrijd als verdediger en met zijn hoofd de 3-0 kon maken. Als Feyenoorder hoort hij het niet graag maar het was net Matthijs de Ligt (bij Feyenoord scoren ze niet zo vaak dus lastig te vergelijken met een andere speler). De 4-0 mocht ook bij Thijmen op zijn naam na een kleine scrimmage ging de bal met links langs de keeper en net voldoende over de lijn. Het laatste woord was aan 1 van de 3 dames en in dit geval weer Fariz die uit een corner bij de 2e paal de bal uit de lucht achter de keeper werkte.

Uitstekende teamprestatie en ik denk dat we klaar zijn voor het revanche volgende week uit naar HRC’14. Op naar de volgende 3 punten. Aidan, Marit en Yannick hopelijk snel weer fit of genezen ook al heeft jullie steun vandaag geholpen als 9e man/vrouw langs de lijn ik zie jullie er liever tussen spelen.