GVV63 JO12-1 – Wilhelmina JO12-1

1024 804 GVV'63

Er zijn van die dagen waarop je niet heel goed weet hoe het team ervoor staat. Vorige week verspeelden we slordig 2 punten. Op zich werd er afgelopen week goed getraind. Maar de wedstrijd tegen de koploper beloofde toch een pittig potje te worden.

Op deze herfstochtend, met prima voetbalweer, rolde de bal tegen Wilhelmina. En de bal rolde flink, want onze tegenstanders wisten elkaar met prima combinaties te vinden en lieten de bal het werk doen. Al snel bleek dat wij weer een mooi niveau konden halen dit weekend, omdat de JO12 open en aanvallend kon voetballen.

Dat zien we vaker; dat we goed opgesteld staan als we een team treffen dat ook wil voetballen. Dan komen onze kwaliteiten goed naar voren en kan iedereen vanuit zijn positie voetballen.

De geel-zwarte opponent kreeg links en rechts wat kansen, maar ook wij toonden inzet en hadden drang naar voren. Mooie ballen vanuit onze verdediging, diep gespeeld op onze spitsen. Goede passing vanuit het middenveld om het spel te verleggen.
Het was dan ook terecht dat we in dit sportieve en leuke potje, met respect voor elkaar, met een doelpuntloze stand de rust in gingen.

Tijdens de pauze was het vooral uitpuffen, want we hadden al de nodige energie verstookt.
Na rust begonnen we weer actief. De kansen voor Wilhelmina verminderen wat, al hadden ze een aantal goede mogelijkheden voor de goal, waar Yari de boel toch goed dichtgespijkerd had.

Wij kregen meer ruimte en liepen ons niet steeds vast op de sterke verdediging van de tegenstander.
Met een aanvallend Gameren lukte het op een gegeven moment om via de tegenstander te scoren. Een eigen doelpunt gun je niemand, maar het was door de druk vanuit ons wel terecht.
Niet veel later was het Thymen die de bal, na een mooi voorgegeven corner, heel knap diagonaal naar de hoek kopte. Geen keihard, maar wel een zeer bekeken, kop-doelpunt.

Het begint langzaam een wapen te worden voor ons, waar we toch al een aantal mooie doelpunten uit hebben gescoord.
Wilhelmina leek geknakt. Ondanks een prima voetballend team, zat het er voor hen vandaag niet in. Een mooie bal vanuit het centrum in de diepte gespeeld, zette Jochem aan tot een sprint over 20 meter. Door zijn snelheid was hij net eerder bij de bal dan de keeper en met buitenkant rechts stuurde hij de bal keurig de hoek in. Een klasse actie en nog een goal! Erg goed gedaan, Jochem.

Het verdient dan ook een groot compliment dat we vandaag tegen de koploper met 3-0 verdiend hebben gewonnen! Een prestatie van het hele team.

Dit zijn de dagen waar wij als coaches plezier uit halen. Dit zijn de wedstrijden waarom wij op de trainingsavonden de boel soms wakker schudden, waarom wij soms extra sprint-oefeningen inzetten. Dit zijn de momenten waarop wij genieten, omdat we weten wat dit leuke jeugdteam van Gameren kan brengen.

IMG_0783

Maar het kan alleen op de mat worden gelegd, als iedereen zich maximaal inzet, als iedereen bij de les is en het hoofd niet laat zakken. Het kan alleen als we als team spelen, mét en voor elkaar. Als we geloof en zelfvertrouwen hebben.

Want ja, dames en heren, vanmorgen speelde de JO12 van GVV gewoon een heel leuk, aantrekkelijk en goed potje voetbal. En daar is het ons voetballiefhebbers toch om te doen?!

Op naar volgende week. Maandag en woensdag weer met plezier het veld op,