GVV’63 JO12-1 – Wilhelmina JO12-1

396 396 GVV'63

Op deze mooie zomeravond gebruikten we de oefenwedstrijd tegen Wilhelmina om verder te bouwen op onze nieuwe speelstijl. Met name omdat de vorige wedstrijd in een nieuwe opstelling vertrouwen gaf. Vandaag speelden we tegen een gelijkwaardige opponent, die met name in het eerste kwart zeker niet de mindere was.

We troffen een tegenstander die weerstand bood, zonder dat er bij hen echte uitblinkers in het veld stonden. Zij probeerden te voetballen en ook wij spelen de laatste weken de bal steeds beter rond met onze verdedigers die het veld breed maken en een team dat compact probeert te staan. Daarin verwachten we dus dat onze aanvallers minstens tot de middellijn mee terug verdedigen en onze verdedigers mee opschuiven bij balbezit. Eventueel kan de laatste man op gekozen momenten zelfs doorschuiven bij balbezit.

Na een eerste helft met wat kleine kansen over en weer, gingen we met 0-0 de kleedkamer in om even het vochtgehalte op niveau te brengen. Klaarblijkelijk had dit zin, want in de tweede helft van de wedstrijd begonnen we het spel naar ons toe te trekken.

Onze verdediging is heel moeilijk te passeren voor tegenstanders en op het middenveld kregen we meer grip.
Dat resulteerde in een vlotte spelhervatting door Aiden, die het spel verlegde en Jochem op het middenveld aanspeelde. Jochem nam de bal prima vooruit aan, waardoor er meteen snelheid in het spel zat. Een goede pass op Sam maakte dat onze spits netjes kon afmaken. De 1-0 werd door het gehele team gevierd.

Niet veel later was het Jochem die met een afstandsschot fraai binnenschoot. Met name zijn poging vanuit de tweede lijn kunnen wij als trainers waarderen, omdat we op meerdere verrassende wijzen het doel van de tegenstander willen aanvallen.

Ondanks wat wisselingen van spelers, hielden we vast aan onze speelwijze. Drie verdedigers, een 2-mans middenveld en 2 aanvallers.

Het mag gezegd dat ook de dames, die na een lichte trainingsachterstand aan de bak moesten, hun ‘mannetje’ hebben gestaan. Keurig druk gezet als wij de bal niet hadden en met name ‘girl-powerrrrr’ in de duels. Het deed ons deugd.
Bovendien is het mooi om te zien dat meerdere spelers/speelsters op verschillende posities kunnen spelen. Dat maakt ons flexibel. Bovendien is dit zeer leerzaam voor de spelers.

Vanavond zagen wij een team dat groeide in de wedstrijd, door hard voor elkaar te werken en door echt als team te blijven spelen. Wij constateerden vandaag een flink aantal zaken die goed gaan/staan.
En dat geeft de burger moed. Want een wedstrijd kun je winnen als team. Door je taken te kennen en uit te voeren. Door een maximale inzet en concentratie.

Het was wat Pascal en mij betreft een wedstrijd om op door te bouwen.

Het waterballet in de kleedkamer was een uiting van blijdschap en is op deze warme avond oogluikend toegelaten. Tot zaterdag!