GVV’63 JO14-1 – HRC’14 JO14-1 (7-2)

1024 640 GVV'63

Een inhaalwedstrijd die we graag met publiek hadden gespeeld, althans eigen publiek. Door Corona maatregelen was dit de eerste wedstrijd zonder thuis publiek. Een vreemde gewaarwording, helemaal omdat je als trainer alleen op pad bent op je eigen terrein en waar het uitteam met grote aantal meegekomen ouders al snel in de meerderheid is.

Dat er niet gejuicht wordt als je team scoort, er maar vanuit 1 kant gemopperd wordt op de scheidsrechter en waar je op een avond als vandaag naast trainer ook politieagent moet zijn.

Al met al niet optimaal maar wanneer de wedstrijd aan de gang is merken de spelers geen verschil en zijn we gewoon lekker aan het voetballen. Over de wedstrijd kunnen we de eerste helft kort zijn. Rommelig, ongeconcentreerd, mindere passing maar alsnog veel te goed voor de tegenstander. De 1-0 lag na 10 minuten in het net ene ingedraaide corner van Mo was een bal die eindelijk goed viel na enkele kleine kansjes.

Heel kort na dit doelpunt kregen we een strafschop waar onze penalty specialist wel raad mee wist, 2-0 door Stijn. Een mooie maar vanavond spaarzame goede aanval betekende 3-0 een mooie voorzet van Jochem waaruit Thymen koppend kon scoren. 4-0 binnen 16 minuten door Jochem. Klinkt allemaal spetterend maar dat was het helaas niet en werd het de 2e helft ook niet meer.

We werden door de tegenstander zelf nog slechter en onzorgvuldiger en het was af en toe knokken tegen onszelf. Vlak voor rust kon de tegenstander uit een penalty de 4-1 maken. In de rust was ondanks de stand niemand tevreden we merkte zelf dat het niet lekker liep en de wissels ondersteunde het verhaal van de trainer. Het mooie van voetbal is dat er altijd een kans komt om het beter te doen dus op naar de 2e helft.

Waarvoor gewaarschuwd was gebeurde uit een corner scoorde HRC’14 uit een scrimmage de 4-2 en dit omdat wij de bal niet durfde weg te koppen. Dit was gelukkig wel direct het laatste wapenfeit van onze tegenstander. We gingen iets beter spelen, hadden overwicht en probeerden voetballend tot meer doelpunten te komen.

Ondanks dat de kansen legio waren bleef dit beperkt tot 3 extra doelpunten. 5-2 door Koen die zijn eerste goal van het seizoen kon maken uit een corner. Het was Mo die op aangeven van “lekke band” Tshuma de laatste 2 goals kon maken. Mooie uitslag, mindere wedstrijd maar het resultaat telt uiteindelijk. Of toch niet………. als trainer zie ik graag dat we goed en verzorgd voetballen hierin is het resultaat ondergeschikt, al maakt dit vanavond wel een klein beetje goed. Op naar BVV, waar wij uit spelen maar met eigen publiek toch meer thuis spelen dan de thuisploeg.