GVV’63 JO14-1 – Lekvogels JO14-1

1024 640 GVV'63

Het veld is grasgroen en de zon schijnt al als we aftrappen voor de thuiswedstrijd tegen Lekvogels. Omdat deze ploeg een 2e-klasser is, staan we geconcentreerd aan de aftrap en zijn we klaar om ons beste spel te tonen. En dan lukt! Want eigenlijk is er vanaf de eerste minuut geen vuiltje aan de lucht (letterlijk trouwens, strakblauw namelijk) en zijn we de baas op het veld.

De bal gaat goed rond, we verleggen het spel regelmatig en spelen heel bewust over. We bewegen door en zijn actief. Druk op de bal maakt onze tegenstander gefrustreerd. Precies zoals we hebben getraind. Het is dan ook geheel verdiend als we na een mooie aanval over de rechter flank voortrekken, waarna Thijmen binnenschiet. De tweede goal valt door een actie van Tshuma over links (counter). Als hij op snelheid zijn man voorbij gaat, komt hij alleen op de keeper en schiet beheerst binnen.

Het is op slag van rust als de Lekvogels de aansluitingstreffer maken. Deze ploeg, in magisch wit tenue gehuld (het lijkt wel ‘de koninklijke’), heeft zeker de intentie om te voetballen en probeert voor onze goal te komen. Dat lukt zo nu en dan ook, maar onze verdediging en Yari zijn alert en lossen alles op.
De kopjes gaan niet hangen in de rust, als we toch even bespreken dat het slechts 2-1 is. We hebben het voornemen om lekker te blijven rondspelen en hard te werken. En deze lijn wordt in het tweede bedrijf keurig doorgezet. Door sterke acties van Mo wordt het door hem 3-1 en 4-1. We spelen de wedstrijd tot de laatste minuut keurig uit. Hoe verder de tijd vordert, des te minder aanvallende acties tonen de Lekvogels.

We kunnen met elkaar terugkijken op een heel mooi potje voetbal, waarbij de uitslag het spelbeeld heel goed weergeeft. Vandaag speelde iedereen een goed spel, niemand had een off-day. En dus had de trainer die ook niet. Het was genieten geblazen! Volgende week gaan we verder in de beker. Maar eerst slijpen we maandag en woensdag verder aan onze techniek en tactiek.