GVV’63 JO19-1 – BLC JO19-1 (3-1)

790 444 GVV'63

Het eerste puntje, in de eerste wedstrijd, in de eerste klasse smaakt naar meer. Waar we vorige week meer hadden verdiend dan gekregen kregen we vandaag wederom een kans om ons van onze beste kant te laten zien. BLC verloor vorige week nipt van en zou vandaag zeker ook graag enkele punten mee nemen naar Den Bosch.

Nog geen enkel idee waar we staan in de 1e klasse maar duidelijk is wel dat we dit niveau aankunnen. Helaas lieten we dit de eerste helft niet zien. Te voorzichtig, te controlerend en teveel ruimte voor de tegenstander op onze eigen helft. Niet dat BLC gevaarlijk was maar hadden wel het iets betere van het vlakke spel.

Met momenten werd er slap verdedigend of slordig balverlies geleden en op andere momenten lieten we goed positiespel zien wat helaas te vaak zonder idee was in de buurt van de goal. Het was BLC dat halverwege de 1e helft door een ongelukkig moment van onze kant de 0-1 kon maken. Onze verdediger kreeg op moment van ingrijpen last van zijn knie en kon hierdoor niet in actie komen waardoor de spits vrij de goal kon maken.

BLC zakte achteruit, koers GVV’63 voetballen maar dit resulteerde de 1e helft in nauwelijks kansen van beide kanten. In de rust was het tijd voor wat positionele wijzigingen, duidelijke taal voor enkele spelers maar vooral vertrouwen blijven houden in een resultaat wat zeker nog tot de mogelijkheden behoorde.

Wanneer je goed wilt voetballen begint het met inzet passen en de juiste mentaliteit. De 2e helft begin voortvarend met snel enkele kansen, goede aanvallen en veel voorwaarts voetbal. Al snel werd het vanuit een corner 1-1 en waren we overal op het veld de baas. Een donker gele kaart voor BLC was de nekslag voor BLC, ze gingen nog verder achteruit spelen en dik verdiend was het Kaj na een goede assist van Stefan die vrij voor de goal 2-1 kon maken.

Vlak voor tijd was het na een penalty van Robin K (via de handen van de keeper) 3-1 en was het zeker dat de punten in Gameren zouden blijven. Verdiende eerste overwinning op naar de volgende.

Mannen er staat een team van 15 spelers die beter willen worden en bereidt zijn voor het team zichzelf weg te cijferen. Het grootste compliment vandaag is dat we instaat zijn een mindere helft om te zetten in een goede 2e.