GVV’63 Jo19-1 – Jan van Arckel JO19-1 (0-3)

750 473 GVV'63

De winnaar van vandaag zou zich plaatsen voor de volgende ronde van de beker. Voor GVV’63 een echte test op 1e klasse niveau en dat tegen voor vele spelers bekende tegenstanders. De Jo19-1 maakt grote stappen maar zijn we al klaar voor de 1e klasse?

Nagenoeg compleet en met iedereen op tijd, begonnen we vandaag met voldoende focus en genoeg zelfvertrouwen aan de wedstrijd. De eerste 30 minuten was aan GVV’63, met redelijk veldspel en enkele grote kansen.

Op dat moment was een voorsprong zeker verdiend geweest. Een tegenstander die liep te klagen en te mopperen maar langzaam na de 30 minuten de wedstrijd na zich toetrok. Enkele grote kansen van Jan van Arckel werden gemist of door attent keeperswerk van Laurens onschadelijk gemaakt. Vlak voor rust nog een grote kans op de 1-0 voor GVV’63 maar helaas met 0-0 de rust in.

De 2e helft was op vele fronten anders dan de eerste. Jan van Arckel startte attent en doordat een lange bal achter de verdediging wild weggetrapt werd, tegen de tegenstander die hem gelukkig mee kon nemen. Was het te onbesuisd in het strafschop gebied penalty tegen en 0-1 na 1.30min in de 2e helft. Kort daarna wederom een bal achter onze verdediging, struikelpartij na een verkeerde inschatting was het snel 0-2.

Jan van Arckel werd sterker, Gameren verloor het vertrouwen in een resultaat en in zichzelf. Een matige spelhervatting werd tot overmaat van ramp in de voeten van de tegenstander geplaatst en het was 0-3. Een mooie test voor het team om vol op de aanval te spelen. 4 spitsen en achterin 1 op 1 speelden we verder naar voren, gaven niet heel veel meer weg maar creëerden slechts 1 of 2 kleine kansjes.

Vandaag terecht verloren, op momenten vergeten te voetballen maar een wedstrijd waar we veel van hebben kunnen leren. Geflatteerd? Misschien wel maar dat zien we over een paar weken als we Jan van Arckel wederom treffen in de competitie.