GVV’63 2 niet opgewassen tegen ervaren Tricht.

1024 640 GVV'63

Na 196 dagen was op zaterdag 19 september daar eindelijk weer een competitiewedstrijd voor GVV’63 2. In de laatste wedstrijd voordat corona de competitie abrupt tot stilstand bracht pakte GVV’63 nog een periodetitel en en passant ook nog de koppositie.

De doelstelling voor het nieuwe seizoen was dan ook om minimaal voor nacompetitie-voetbal voor promotie te gaan. De eerste stap zou moeten worden gezet tegen Tricht 4. Een elftal met spelers die hun sporen inmiddels hebben verdiend en al jaren in dezelfde samenstelling acteren.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk met welke intenties Tricht naar Gameren was afgereisd. Zolang Gameren de bal had op eigen helft was er geen speler van Tricht die ook maar de indruk wekte om dit te verhinderen. Echter zodra de middenlijn werd gepasseerd, was het compact spelende Tricht zeer scherp en attent, waardoor de Gamerse equipe ondanks het vele balbezit geen gevaar kon stichten. Met snelle counters probeerde Tricht zelf voor gevaar te zorgen.

Omdat Gameren in een veel te laag tempo opereerde, werd het op een paar mislukte doelpogingen niet gevaarlijk. Bij één van de spaarzame uitbraken van Tricht, dacht Gameren dat de spits in buitenspelpositie door kon richting het Gamerse doel. Dit bleek niet het geval en zo kwam Tricht op een niet verwachte 0-1 voorsprong. Gameren stelde hier heel weinig tegenover en Tricht wachtte rustig op de foutjes en verdubbelde voor rust de voorsprong zelfs nog naar 0-2. Met deze, toch wel onverwachte, tegenvaller zochten de teams de kleedkamer op.

Gameren begon met de nodige omzettingen vol energie aan de tweede helft. Ondanks dat het voetballend verre van goed was, kwam er nu wel een bepaald fanatisme naar boven waar Tricht meer moeite mee had dan met het gemakzuchtige spel wat de eerste helft werd getoond. De druk werd opgevoerd en het was wachten op de Gamerse aansluitingstreffer. Een treffer viel er, maar niet aan Gamerse zijde. Bij de eerste tegenstoot van Tricht was het direct raak en zo stond het 0-3.

Gameren bleef echter vechten en via Jordy van Tuyl en Sjoerd Kolkman kwam Gameren terug tot 2-3.

Daar waar bij Gameren het geloof kwam op een weergaloze comeback, bleef Tricht doen wat het de hele wedstrijd al deed. Compact spelen en wachten op de foutjes van Gameren.

Dat daarbij af en toe een bal gewoon richting Zaltbommel werd geschoten maakte de spelers van Tricht niet uit, maar het ontregelen zorgde wel voor frustratie bij de Gamerse ploeg. Dit lieten zij soms, tot groot genoegen van het ervaren Tricht, verbaal blijken.

Nadat enkele goede mogelijkheden onschadelijk waren gemaakt, besliste Tricht met wederom een tegenstoot de wedstrijd door de 2-4 te maken. Gameren probeerde nog wel, maar was niet bij machte om Tricht nog echt aan het wankelen te krijgen.

Ticht gaf Gameren een wijze les, door aan te tonen dat je met een duidelijk plan en discipline gewoon heel ver kan komen. Gameren zal direct in de achtervolging moeten, richting de ploegen die wel de punten pakte in hun openingsduel. Te beginnen tegen Rhelico.