GVV’63 VR1 – Kerkwijk VR1 (2-1)

1024 683 GVV'63

Het is 16-02-2019, tijd 12.00 uur op het zonovergoten (35gr.) sportcomplex van GVV’63. Op het veld staan 2 damesteams, gespannen en strak van de gezonde zenuwen, te wachten op het eerste fluitsignaal van de scheids. Vlagger Jan v/d Werken (beter bekend als een zoetwater roofvis) had zich vrijwillig aangeboden om bij ons een keer te vlaggen. Daarvoor zijn we hem zeer dankbaar. Jan, contract wordt naar je opgestuurd. De scheids fluit en de strijd der lage landen is begonnen.

GVV’63 ging tegen de verwachting van Kerkwijk in, sterk en overtuigend van start. Kerkwijk wist niet goed wat te doen met deze situatie die onze totaal losgeslagen geel zwarte leeuwinnen lieten zien en dat resulteerde na 8min via mooi tikwerk en een mooie steekbal van Kelly B. op (tur)Bo, voor de 1-0. Wat een blijdschap, opluchting en emotie kwam er los bij de speelsters, geblesseerden (die er altijd bij zijn) en de staf. (eindelijk) Laten we zien dat we het dus wel kunnen. We bleven lekker door voetballen en een paar min. later was het na weer een mooie combinatie raak, Anna (ijsklontje) werd weggestuurd op rechts, ze speelde de tegenstander uit, kapte zich vrij en schoot met links keihard vanaf de 16 meter de bal hoog in het doel, prachtige goal. Iedereen ging door het lint van blijdschap, zelfs de in groten getale gekomen supporters waren niet meer te houden. Na nog een paar kansen en goed voetballen blies de scheids voor de rust. In de rust werd de tactiek voor de 2 de helft besproken. De zenuwen gierden door het lichaam van sommige speelsters

De scheids kwam ons halen voor de 2 de helft en we liepen vol vertrouwen naar de grasmat voor de 2 de helft. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar 41 gr. en daar hadden sommige geel zwarte leeuwinnen best last van. De speelsters van het in het warme zuidelijker gelegen dorp Kerkwijk konden daar beter mee om gaan, maar die zijn die temperaturen gewend. De druk van Kerkwijk nam toe en sommige van ons waren soms hun tegenstander kwijt. Kerkwijk dat door een “overtreding” een vrije trap kreeg, scoorde de 2-1. Nu werd het spannend en Kerkwijk zette nog meer druk en schoot op de lat en paal. Onze keepster stond een goede wedstrijd te keepen en liet er niks neer doorgaan. Door de druk van Kerkwijk kregen wij ook nog een paar mooie kansen om te scoren, maar helaas lukte dat niet.

Door onze vechtlust en inzet hebben we de 2-1 vast kunnen houden. De laatste min. duurde uren, maar daar was eindelijk het verlossende fluitsignaal en de 3 welverdiende punten waren binnen. Iedereen was door het dolle heen, ook de supporters waren niet meer te houden. Gelukkig was oud politieman A. Vink aanwezig om alles in goede banen te leiden en zo keerde de rust weer toe op het mooie zonovergoten complex.

Dames we hebben dit resultaat behaald door jullie inzet en vechtlust. Complimenten voor iedereen en namens mij en Huib bedankt voor de chocolade.

Gr. een tevreden trainer