GVV’63 – Vuren (4-2)

1024 683 GVV'63

Op een zwaar maar goed bespeelbaar veld moest GVV ’63 de degens kruisen met rode lantaarndrager Vuren. Winst was voor GVV ’63 nodig om zich vaster in de middenmoot te nestelen en mee te blijven doen in de strijd om de tweede periodetitel.

Vuren was ook alleen bij winst gebaat om van de laatste plaats af te geraken. Voldoende reden om een spannende pot voetbal te ver wachten met veel passie. In de eerste helft kwam het aanwezige publiek wat dat betreft bedrogen uit. Beide partijen voerden voor rust een slappe vertoning op en kwamen dan ook nauwelijks tot kansen. Vuren schoot in het begin voorlangs bij de goal van de weer herstelde Maikel van Tuyl.

En aan de overkant knalde Mathijs Libbers hard op de imposante doelman van Vuren. Dit waren al met al ook de enige wapenfeiten voor de thee.

De thee was amper op of GVV ’63 nam in de 46e minuut de leiding. Een hoekschop van Jeffrey van der Meijden werd niet goed verwerkt door de goalie van de bezoekers en van dichtbij door Maverick van Maaren omgezet in 1-0.

Van de gasten hadden de geel-zwarten weinig te duchten en het was dan ook vrij logisch dat GVV ’63 na 25 minuten in de tweede helft een 3-0 voorsprong had genomen. Eerst rondde Michel Kooijman beheerst af alleen voor de doelman van Vuren, na een combinatie met Jeffrey. Vrij snel hierna kon Maverick zijn tweede van deze middag maken nadat de Vurense keeper de bal loste na een schot van Daniel Bouma.

Toen iedereen dacht dat het een gelopen koers was kwam het publiek opnieuw bedrogen uit. De mannen van Denny van Geffen gingen er te makkelijk over denken en ook na enkele wissels werd het er allemaal niet beter op. Toen de gasten terug kwamen tot 3-1 gloorde er weer hoop in de Vurense harten.

Met nog een minuut of tien op de klok lag ook de aansluitingstreffer achter Maikel en het werd het nog even billen knijpen voor de Gamerenaren. Vuren drong wel aan zonder aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. In blessuretijd maakte Michel aan alle onzekerheid een eind, omspeelde de stevige keeper van Vuren een schoof de 4-2 eindstand tegen het net.

Na deze verdiende zege wacht GVV ’63 voor de winterstop nog een competitiewedstrijd. Zaterdag aanstaande wacht in Andel het altijd lastige Sparta ’30.

Hopelijk weten de geel-zwarten de flow van de laatste weken vast te houden. Maar van onderschatting van de Brabanders mag zeker geen sprake zijn, 100% concentratie gedurende de gehele wedstrijd is dan ook een must. Voor het oog van hopelijk veel Gamerenaren word er in Andel wederom om 14.00u afgetrapt.