Herovina J08-1 – GVV63 JO8-2 (3-1)

1024 683 GVV'63

Vandaag zaterdag 7 oktober een uitwedstrijd gespeeld bij Herovina in Herwijnen. Uitslapen voor het team en de ouders, pas om 10:15 uur begon de wedstrijd. Dat is wat anders dan we gewend zijn. Helaas zonder onze keeper Matz moeten spelen, hij was ziek. Gelukkig wilde Mustapha en Vince graag een keer keepen, dus ieder een helft gekeept. Zoals elke week hebben de kids er ook vandaag weer heel veel zin in, de energie spat ervan af! De meeste kinderen in het team zijn dit seizoen pas begonnen met voetballen, ze leren met de week en het wordt al een hecht team. Er wordt niet tegen elkaar gezeurd, maar ze moedigen elkaar aan.

Nu op naar de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de 2 teams goed aan elkaar gewaagd. Het was opvallend dat ze niet hutje mutje op het veld stonden, maar meer verspreid en dat er werd geprobeerd om over te spelen. De bijna jarige Bram van Beers werd aangespeeld door Noud, hij wist zich weg te draaien bij zijn tegenstander en schoot de 0-1 hard binnen. Mooie voorsprong, die helaas niet heel lang duurde. Herovina kreeg wat kansen en wist de 1-1 binnen te tikken. We probeerde op voorsprong te komen, Noud en Tim hebben op doel geschoten, maar we misten wat geluk. Vince had nog een goed redding, waardoor het gelijk bleef.

Na de rust was er en razendsnelle kledingwissel, Mustapha ging keepen. In de 2e helft waren we minder scherp zijn, wat minder fel in de duels. Alyssia is de duels op het middenveld goed aangegaan,ze laat zich niet aan de kant zetten. En Nathan probeerde de bal ook steeds hard naar voren te schoppen. Bram ter Hall heeft als en leeuw staan verdedigen met z’n slidings. Toch glipte er een paar keer een bal door de verdediging heen en was het raak voor Herovina, 2-1. Daarna gaven we zeker niet op en kregen we nog wat kansen voorin, de bal ging er een paar keer bijna in, maar bijna is ook in Herwijnen niet helemaal. Dit was pech hebben! De aanval is blijkbaar niet altijd de beste verdediging. Herovina kreeg weer wat ruimte en kansen, Mustapha had nog een paar mooie reddingen als doelman. Helaas vloog er toch nog een goal van Herovina in, dit bracht de eindstand op 3-1.

Nog een penaltyserie om het af te sluiten, waarin het Gamerse pupillenlied “Muurtje Bouwen!-Muurtje Slopen! weer heel hard werd gezongen door het team. Een leuke voetbalochtend, ga zo door kids!! Groetjes Linda