HSSC 61 jo19 -1 – GVV63 jo19-1 (2-3)

750 473 GVV'63

Op woensdag 6 december hebben we vriendschappelijk gespeeld tegen HSSC 61.

We waren blij dat we weer een wedstrijd konden spelen. Vooral omdat we in de competitie pas 6 wedstrijden hebben gespeeld .

We werden vriendelijk ontvangen op Sportpark Het Plein in Hei en Boeikoop waar we op kunstgras onze wedstrijd gingen spelen. De uitdaging was extra groot omdat de tegenstander een klasse hoger speelt en daar bovenin meedraait.

We konden helaas niet over al onze spelers beschikken door blessures of griep, maar met aanvulling van Damian van Doesburg  en Rowan Verheij uit jo-17 hadden we de beschikking over 14 spelers.

Na een goede warming up begonnen we uitstekend aan de wedstrijd. We wonnen veel duels en creëerden enkele goede kansen. Helaas kwam hier in eerste instantie geen doelpunt uit. In de 20ste minuut kwamen we toch op 1-0 door een messcherpe counter. Collin speelde de bal diep op William die op snelheid de achterlijn haalde , loepzuiver teruglegde waarop Sjoerd even mooi als koelbloedig afrondde. Ook HSSC 61 kwam beter in de wedstrijd en maakte 10 minuten later uit een vloeiende aanval enigszins gelukkig gelijk.

Vervolgens kregen beide partijen kansen en hield Rowan met een paar zeer  goede reddingen ons in de wedstrijd. Rowan vervangt al het hele seizoen zeer verdienstelijk  de zwaar geblesseerde Laurens van Brakel. Langzaam kregen we meer grip op het spel en gaven we achterin, met Hidde en Nick, niet veel meer weg.

De tweede helft kwamen we goed uit de startblokken. Na een vloeiende aanval via Vincent, Wesley en Doriano kwam de bal bij William die onderuit werd gehaald. De penalty die daarop volgde werd onberispelijk in de kruising geknald door Tico. Damian verving de aangeslagen Vincent en had een aantal geslaagde acties

HSSC  kwam steeds minder in het spel. Door goed verdedigen van Yentl en doorzetten van Patrick maakte Sjoerd zijn tweede van de avond en zijn 17de van het seizoen!

Door een ongelukkige overtreding werd uit een vrije trap de 2-3 prachtig in de bovenhoek binnengeschoten. Verder lieten we het niet komen. Yaassir legde hun beste man aan banden en door hard werken van het hele team  sleepten we de zeer verdiende overwinning binnen.