HSSC’61 J011-1 – GVV’63 1 JO11-1 (2-8)

1024 683 GVV'63

Het is nog vroeg als we vertrekken voor de wedstrijd tegen de Hei en boeicop Schoonrewoerd Sport Combinatie ⚽, die wordt gespeeld op een kunstgrasmat die het eerste kwartier meer weg heeft van een schaatsbaan. Het spel begint dan ook wat onwennig op een veld dat bovendien lang en smal is.

Na wat eerste redelijk behendige passjes van onze opponent in het oranje-zwart, weten wij al snel overwicht te creeeren. Jochem zet ons op voorsprong, met een bal die hij keurig binnenschiet. De oefeningen in alle trainingen lijken zin te hebben, want we zien mooie combinaties ontstaan. Goede acties, mooie een-tweetjes en fijne steekpassjes. Noud speelt verdienstelijk en scoort de tweede van deze ochtend. Onze derde goal voor rust komt van Sam.

HSSC, dat toch nog niet helemaal opgewassen is tegen het hogere tempo dat in de eerste klasse wordt gespeeld, weet na rust te scoren. Op zich trachten ze wel te combineren, maar wij zijn uiteindelijk op alle posities feller. Thymen speelde vandaag erg positief en vond het net 2x achter elkaar. Er komt meer ruimte op het veld, de regenstander wordt moe. En omdat we blijven voetballen, komen er meer kansen. Dezelfde jongens als voor de rust weten het net nogmaals te vinden.

Jochem prachtig hoog door de lucht, Noud met zn buitenkantje rechts en Sam verzilvert een mooie voorzet. Na wat wissels komen er wat spelers op voor hen minder bekende posities, waardoor we niet meer zo verzorgd voetballen.

Een compliment weer aan Jari, hij bewijst vandaag weer dat hij een super keeper is als hij positief en actief in het veld staat. Ook de meiden werken vandaag hard en lijken steeds minder bang voor het duel. Fariz wist bijna te scoren, wat zou het leuk zijn als een van de dames binnenkort het net kan vinden.

En ofschoon we vaak aanvallende acties beschrijven in het verslag, willen we toch ook onze verdediging een pluim geven. Een aanval begint vaak van achteruit. We genoten vandaag van een aantal mooie slidings, blocks en opbouwende passjes. Ons verdedigende blok staat beter en beter.

Jongens en meiden, vandaag leuk gespeeld tegen een niet al te sterke tegenstander. Wij moeten het vaak niet hebben van onze lengte, maar als we doen waar we goed in zijn, gaan we zeker nog de nodige punten binnenhalen dit voorjaar. Bedankt voor jullie inzet vanmorgen. En alle papa’s en mama’s bedankt weer voor de support. Het voorzichtige voorjaarszonnetje maakte de wedstrijd nog net wat mooier…☀