MVV’58 1 – GVV’63 (2-7)

1024 682 GVV'63

METEREN – MVV’58 en GVV’63 kenden allebei een nogal stroeve seizoensstart. In Meteren brak de nieuwe derdeklasser GVV’63 zaterdag voor de beker in een doelpuntrijk duel die ban met een duidelijke 2-7 overwinning. Vierdeklasser MVV’58 kreeg zeker ook kansen maar was veel minder trefzeker dan de betere gasten.

GVV’63-trainer Jan van Setten was na diverse magere resultaten blij met de winst van zijn equipe: “We speelden vanmiddag een redelijk goede wedstrijd. Maar er is nog geen reden voor hosanna want er zijn nog zeker verbeterpunten. Pas na zo’n acht competitiewedstrijden weten we beter waar we aan toe zijn. Drie spelers zijn nog niet fit maar gelukkig hebben we een vrij brede selectie. Dat zal in de derde klasse ook nodig zijn.”

Pijnlijk
Voor de nieuwe MVV’58-trainer Robin Berendsen was het een pijnlijke middag: “Na onze goede oefenzege tegen Herovina ging het vandaag minder. GVV’63 won vrijwel alle persoonlijke duels en benutte ook de kansen veel beter. Onder druk hebben we nog moeite om goed te presteren. MVV’58 moet nu even een pas op de plaats maken. De weg omhoog is nog lang. Zaak is de gemoederen in Meteren nu rustig te houden.”

Voor het begin van het cupduel werd één minuten stilte in acht genomen vanwege het overlijden bij de thuisclub van Wim Vogelzang. Al na drie minuten nam GVV’63 op het mooie nieuwe Meterense kunstgras de leiding. Uit een voorzet van Matthijs Libbers vanaf links rondde Richan Kreling goed af: 0-1. Zes minuten later was het echter al gelijk, want Giel Grandia brak op rechts door en schoot laag raak: 1-1. Daniel Bouma verzuimde de bezoekers weer snel op voorsprong te zetten maar in de 17e minuut schoot Dennis de Bruin een vrije trap vanaf 25 meter wel mooi in de benedenhoek: 1-2.

Wankelen
MVV’58 wankelde doch Libbers mikte tweemaal naast en Meterens keeper Rick van Ginkel redde bij een kans voor Karim Kaaouass en een vrije trap van Dennis de Bruin. Bovendien mikte GVV’63-aanvoerder Lennart van de Werken uit een nieuwe vrije trap net te hoog.

De thuisclub herstelde zich evenwel. Na een half uur kwam MVV’58 al dichtbij de gelijkmaker. Uit een voorzet van Maurice Sporkslede schoot GVV’63-verdediger Jeff Rike de bal tegen zijn eigen doelpaal. Na een doorbraak van Martijn van Ingen en Maurice Sporkslede recht door het centrum scoorde de thuisclub wel, maar na consultatie van de Gamerense grensrechter keurde scheidsrechter Willie Peijnenburg uit Dongen deze treffer wegens buitenspel terecht alsnog af. Giel Grandia kreeg nog een riante kans op zijn tweede Meterense doelpunt maar Gamerens keeper Rick de Koning redde.

Penalty’s
In de slotfase van de eerste helft sloeg GVV’63 na strafschoppen echter zelf aan de overkant tweemaal toe. Na een ook met een gele kaart bestrafte duwovertreding van Berthold van der Meijden tegen Richan Kreling keerde doelman Rick van Ginkel de strafschop van Dennis de Bruin eerst nog knap maar het spel ging verder en binnen tien seconden schoot Matthijs Libbers alsnog raak: 1-3. Twee minuten later kreeg GVV’63 na een overtreding van MVV’58-captain Patrick van de Hurk weer een penalty. Ditmaal schoot Dennis de Bruin vanaf de stip strak wel raak: 1-4.

MVV’58 bleef erg slordig in de afwerking. Uit een goede pass van Remon Steenbruggen miste Martijn van Ingen alleen voor de keeper een riante kans. Meteen na rust had middenvelder Remon Steenbruggen zelf met een prachtige diagonale knal in de verre bovenhoek wel fraai succes: 2-4. Al snel kreeg spits Martijn van Ingen nog een opgelegde kans, doch hij mikte ditmaal voorlangs en verzuimde zo snel de spanning in dit bekerduel terug te brengen.

Orde op zaken
Na dit zwakke Gamerense begin van de tweede helft stelde GVV’63 echter al snel weer orde op zaken. Richan Kreling verzuimde nog een Meterense defensiefout af te straffen maar na opnieuw slecht wegwerken door MVV’58 scoorde Karim Kaaouass met een hoog schot in de 54e minuut wel: 2-5. Daarmee was de laatste spanning wel uit dit bekerduel verdwenen en bracht de thuisclub drie wisselspelers in het veld. GVV’63-invaller Daniel Goncalves liet voor de gasten nog twee kansen na een zuivere voorzet van Bjorn van Bruchem onbenut, doch twintig minuten na de pauze was het wel raak. Uit een verre voorzet van Kreling rondde Matthijs Libbers goed af: 2-6.

Vijf minuten later maakte Matthijs Libbers na een nieuw misverstand in de erg wankele Meterense defensie al zijn derde treffer van de middag: 2-7. MVV’58 stelde er na goede voorbereiding van Remon Steenbruggen alleen nog een kopbal van Martijn van Ingen tegenover. Helaas moest scheidsrechter Peijnenburg in het laatste kwartier van dit sportieve duel bij MVV’58 nog zowel invaller Ayyoub Ismail als vlak voor tijd aanvoerder Patrick van de Hurk met twee gele kaarten uit het veld sturen.