NEO’25 1 – GVV’63 1 (1-1)

960 639 GVV'63

Op een koud en winderig Sportpark De Gaard in Sprang-Capelle moest GVV ’63 de strijd aan binden met de tricolores van NEO ’25. Een tegenstander waar GVV ’63 het, zeker uit, altijd moeilijk tegen heeft. De start van de geel-zwarten was echter veelbelovend. Al na twee minuten had Richan Kreling de kans om de uitclub op voorsprong te zetten. Zijn inzet was helaas te zwak om de goalie van NEO ’25 in problemen te brengen. Bij deze veelbelovende start bleef het echter voor de bezoekers.

De gastheren legden een cordon rond hun eigen zestien en hadden dan ook nauwelijks aanvallende aspiraties. Bovendien hield de thuisclub het tempo erg laag en aangezien GVV ’63 hier in mee ging ontstond er weinig verheffend schouwspel gedurende de eerste 45 minuten. Kansen ontstonden er dan ook niet voor GVV ’63 en al helemaal niet voor NEO ’25 die pas na 40 minuten Rick de Koning voor het eerst testte en die dan ook weinig moeite had met de eerste Sprangse bal op doel. GVV ’63 had verreweg het meeste balbezit maar geen kansen, al had wellicht Mathijs Libbers beter voor eigen succes kunnen gaan dan af te leggen. Beide teams zochten dan ook met de brilstand op het bord de kleedkamers op.

NEO ’25 begon de tweede helft duidelijk met aanvallendere intenties dan voor de thee. Maar het was GVV ’63 dat de leiding nam. Uit een vrije trap van Dennis de Bruin, gegeven na een van de vele overtredingen van de Sprangenaren, torende Mathijs boven iedereen uit en kopte fraai de verdiende 0-1 achter de NEO-goalie.

Deze goal was voor de gastheren het sein om er een schepje bovenop te gooien. Ze gingen dan ook met meer overtuiging en enthousiasme richting de goal van Rick. Er ontstonden dan ook wel wat mogelijkheden voor de thuisclub, maar veel had het allemaal niet om het lijf. Met nog een kwart wedstrijd te gaan kreeg NEO ’25 een uitgelezen kans op de 1-1. Bjorn van Bruchem trok aan de noodrem en de arbiter kon niets anders doen dan de bal op 11 meter te leggen. De snoeiharde penalty werd echter op fantastische wijze door Rick uit zijn goal geranseld en de rebound ging hoog over. GVV ’63 kon in de counter niet echt gevaarlijk worden en zag dan ook dat de gastheren bleven hopen op gelijkmaker.

Tien minuten voor tijd viel deze dan ook. Een lage voorzet vanaf rechts werd ongelukkig door Ronald van Wijk achter Rick gelopen; 1-1. Daar er in de resterende speeltijd niets noemenswaardig meer gebeurde was dit tevens de eindstand van deze matige pot voetbal.

Volgende week krijgt GVV ’63 thuis kans op revanche voor dit onnodige puntverlies tegen de sterke nummer drie van 3D , sv Capelle. Om 14.45u wordt er, voor wellicht veel publiek, afgetrapt op Sportpark Maartenshof.