Nivo Sparta jo11-3 – GVV’63 jo11-2 0-11

1024 640 GVV'63

Het zat er een keer aan te komen…..

de waalderby, de burenclash of hoe je het ook wilt noemen, vandaag stond hij op het programma. We moesten al om 08.30uur aan de bak in zaltbommel. Nu maar hopen dat onze boys wakker waren. Gelukkig wel, het harde werken van de afgelopen weken en het blijven volhouden werd vandaag beloond……..na 5 minuten had oscar al een geweldige rush langs de zijlijn na een mooie pass van Siem. 0-1. Al snel bleek dat er meer doelpunten zouden volgen. We waren als team beter dan onze tegenstander ook al hadden die individueel best een aantal aardige voetballers. Het opbouwen ging keurig over de zijkanten.

Onze keeper Mats speelde steeds slim onze verdedigers Siem en Brambo aan die steeds keurig de middenvelders bereikte. Met onze stofzuiger Jesse voor de verdediging hadden we een extra slot op de deur waar de tegenstander nauwelijks langs kwam. Onze 3 middenvelders met Jay in de midden en Oscar en Bram op de flanken speelde goed samen en wisten regelmatig onze spits Jamey te bereiken. Die was sterk in balbezit waardoor het team steeds aan kon sluiten. Het 2e doelpunt was een harde voorzet van Bram die door een verdediger van Nivo in eigen doel werd geschoten. Voor rust maakte Oscar , Jay (mooie assist van Jamey) en Siem ook nog doelpunten en er was een schitterende redding van Mats waardoor we met 0-5 gingen rusten.

In de rust gingen bram, brambo en Jamey eruit en kwamen Noud, Lucas en Boaz erin. Deze drie waren gelijk scherp, Noud had binnen 5 minuten 2 doelpunten gemaakt (zijn vader was nog niet eens terug van het koffie halen…), Lucas had met schitterende schoten zowel de lat als de doelpaal doormidden geschoten en Boaz onze poortwachter vrat alle tegenstanders op. Uiteindelijk is het 0-11 geworden door nog doelpunten van Jay, weer Noud en 2x Oscar.

Een ruime overwinning maar vooral de manier waarop was mooi om te zien. Iedereen had plezier, voetbalde (of keepte) goed en gunde elkaar de bal. Dit keer een speciale vernoeming voor Siem en Oscar die samen “man of the match” waren. Nu 2 weken geen wedstrijd waarna we de draad weer oppakken en verder gaan leren en bouwen.