Nivo Sparta jo8-3 – GVV’63 jo8-2

1024 683 GVV'63

Deze zaterdag een derby tegen Nivo Sparta uit Bommel, o nee Zaltbommel.

Gelukkig weer eens een team met ongeveer gelijke leeftijden en dus ook fysiek gelijkwaardig. Sommige kinderen van de 2 teams kennen elkaar, dus dat is extra leuk! Helaas moesten we het vandaag redden zonder onze topschutter Noud, die was ziek.

In de eerste helft speelde het spel zich vooral af op de helft van de tegenstander. Wij waren goed bezig en leken wat sterker. Omdat het hutje mutje was voor het doel van nivo, was er weinig ruimte voor open kansen. De kansen die we kregen gingen er helaas niet in. De ballen gingen naast of waren net te zacht. Nivo kwam er een keer uit en ja hoor die bal vloog er wel in 1-0 voor de thuisploeg. Onze kids zijn en blijven doorzetters dus ze gingen gewoon door met aanvallen.

Vince gooide er weer heel veel strijd in en scoorde met een mooi gericht schot de 1-1, nog voor de rust. Na wat raak-ranja zou het goed moeten komen met de goals in de 2e helft! In de 2e helft ging het weer net zo, het team knokte voor elke bal en ze probeerde ondanks de drukte over te spelen. Helaas zag de spelbegeleider een overtreding en gaf tot ieders verbazing een vrije trap voor nivo, redelijk dicht bij ons doel. En die vrije trap was goed genomen en verdween in het doel. Een tegenvaller voor ons 2-1 achter.

Daarna waren we een beetje van slag. Toch probeerde het team de laatste 10 minuten te strijden voor dat ene doelpuntje. Er kwamen weer wat kansjes, helaas stonden de doelpaal en de keeper in de weg. Er was geen tijd meer over en de eindstand is 2-1 geworden.

Heel goed gevoetbald en de felheid en inzet was top! Als toetje nog een penaltyreeks, waar ze altijd plezier in hebben. Woensdag weer lekker trainen met z’n allen! Groetjes Linda