NOAD’32 1 – GVV’63 1 (5-2)

1024 683 GVV'63

Op een koud en winderig Sportpark Korenzand in Wijk en Aalburg stond vandaag de absolute topper in 3D op het programma tussen de ongenaakbare koploper NOAD ’32 en runner-up GVV ’63.  De bezoekers waren niet erg onder de indruk van de status van de thuisclub en begonnen, ondanks het ontbreken van de zieke topscorer Mathijs Libbers, uiterst aanvallend en drukten NOAD ’32 dan ook gelijk terug richting hun eigen goal. De eerste kans was dan ook voor de geel-zwarten, maar het  onzekere  optreden van de Wijkse goalie werd echter door drie verraste GVV-ers niet afgestraft.

Toch was het GVV ’63 dat er in slaagde om voor het eerst dit seizoen te scoren tegen NOAD ’32. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van invaller Bert van Selm, die geen moment aarzelde en bal snoeihard in de kruising joeg en zo voor de verdiende 0-1 zorgde.  GVV ’63 was nog niet uitgefeest van de voorsprong, of de gelijkmaker lag al achter Rick de Koning. Hierna ontspon zich in de laatste vijftien minuten voor de thee een redelijk gelijk opgaande strijd met de Gamerenaren licht in het voordeel, goals vielen er tot de rust echter niet meer.

NOAD ’32  had de thee blijkbaar beter verteert dan GVV ’63 en toog met de nodige aanvalsdrift richting Rick. Een en ander resulteerde al binnen tien minuten in een voorsprong voor de gastheren. Toen vijf minuten later NOAD ’32 een terechte strafschop kreeg, en deze ook verzilverde was de strijd min of meer beslist. GVV ’63 kon hier aanvallend weinig tegenover stellen en liep zich dan ook regelmatig vast op de robuust en overtuigend ingrijpende defensie van de thuisclub.

Het was dan ook NOAD ’32 dat scoorde en voor 4-1 zorgde. GVV ’63 gaf zich echter nog niet gewonnen en het was Lennart van de Werken die een goed terug gelegde bal van invaller Thomas van der Ley tot 4-2 promoveerde. Opnieuw kon GVV ’63 niet lang genieten van de goal, want NOAD ’32 antwoordde gelijk met hun vijfde goal van deze middag. Deze bepaalde meteen de eindstand van wedstrijd die onder leiding stond van de beste man van het veld: de pas negentien jarige arbiter Niels Boel uit Vlissingen.

Al met al een verdiende, maar ook geflatteerde nederlaag tegen een collectief sterke tegenstander. Komende zaterdag krijgt GVV ’63 kans op revanche wanneer het voor het eerst in jaren weer eens in competitieverband wordt gevoetbald in en tegen Haaften. Aan de overkant wordt op Sportpark Elzenbos, met hopelijk veel Gamerenaren langs de lijn,  om 14.30u afgetrapt.