Olympia’60 1 – GVV’63 1 (2-3)

960 640 GVV'63

Op een druilerig Sportpark Crispijn in Dongen stond de derde competitiewedstrijd van dit nog prille seizoen op de rol. Tegenstander van GVV ’63 was dit keer het ambitieuze Olympia ’60. Een ploeg die er geen geheim van maakt om voor niets minder dan de titel in 3D te willen gaan.

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de geel-zwarten hier niet aan mee wilden werken. De gastheren werden meteen, door met name een sterk jagend middenveld terug gedrongen naar hun eigen goal. Een en ander resulteerde al na drie minuten in een 0-1 voorsprong. De bal werd veroverd op het middenveld, belandde bij Matthijs Libbers en deze bediende op zijn beurt Daniel Goncalves die beheerst de eerste treffer van deze middag voor zijn rekening nam. GVV ’63 bleef de betere ploeg en kende het eerste kwart dan ook weinig problemen met de Olympiers. Het laatste gedeelte van de eerste 45 minuten kwamen de Dongenaren wel wat vaker op de Gamerse helft zonder ook maar een moment tot doelrijpe mogelijkheden te komen. Ook enkele vrije trappen waren niet aan de thuisclub besteed.

Het tweede bedrijf bleef de verwachte stormloop van Olympia ’60 uit en bleven de Gamerenaren dan ook vrij eenvoudig overeind. De thuisclub bleef voetballend proberen tot de gelijkmaker te komen, maar kon slechts gevaarlijk worden bij een enkele slordigheid van de Gamerse defensie. Met nog een 20 minuten te gaan glipte Daniel er weer eens langs op links en zag zijn voorzet via een Dongense verdediger voor de voeten van Matthijs belanden en de verdubbeling van de voorsprong was daar. Geheel onverwacht scoorde Olympia ’60 toch de aansluitingstreffer. Een hard afstandsschot werd niet goed verwerkt en leidde tot 1-2 en hoop in de Dongense harten.

Deze hoop ging echter voor de gastheren alweer snel in rook op. Het was wederom Matthijs die scoorde. Een rush van Daniel leidde tot een corner voor GVV ’63. Daniel trapte deze strak voor de goal en topscorer Matthijs kopte hard de 1-3 binnen. De wedstrijd was nu gespeeld en kabbelde dan ook rustig richting eindsignaal van de prima fluitende arbiter Cakir . In de allerlaatste seconden van de blessuretijd schoof Olympia ’60 de 2-3 eindstand op het bord na een sterke wedstrijd van GVV ’63.

Hopelijk krijgt deze zege zaterdag een vervolg. GVV ’63 ontvangt dan om 15.00u titelkandidaat Altena op Sportpark Maartenshof. Een mooi affiche en een goede graadmeter voor de geel-zwarten om te zien hoe ze ervoor staan, Hopelijk vinden veel supporters de weg naar de Maartenshof om de ploeg te steunen op weg naar een goed resultaat.