Rhelico JO19-1 – GVV’63 JO19-1 (2-2)

790 444 GVV'63

De ene week is de andere niet! Althans sommige dingen veranderen misschien wel nooit maar dat betreft in dit geval niet het voetballen. Het was voorafgaand aan dit weekend schuiven met de opstelling, en helaas in het weekend nogmaals. Veel spelers op andere posities en enkele spelers uit een ander team. Geen enkele reden om te twijfelen aan een goed resultaat en bovenal van nieuwe dingen wordt iedereen beter.

De verwachting was na het goede spel van vorige week en de inzet op de training voorafgaand aan deze wedstrijd enorm hoog. Of deze verwachting druk met zich mee bracht, of dat we mentaal niet helemaal met voetballen bezig waren laat ik in het midden. Het feit was wel dat er zeer weinig lukte de eerste helft. Veel duels gingen verloren (of werden niet aangegaan), positioneel was het rommelig en dit kregen we niet zelfstandig gecorrigeerd en zo stonden we verdiend met 1-0 achter bij rust.

In de rust was de sfeer gelaten en was de teleurstelling groot. Na een korte terugblik moest in de rust het tij gekeerd worden. Het voordeel dat je na 1 helft altijd de kans krijgt om jezelf te revancheren. Dit besef was er niet bij iedereen en we leken er even doorheen te zitten al was het slechts 1-0.

Na rust en wat tactische omzettingen was GVV’63 weer heer en meester. De 2e ballen waren voor ons evenals de kansen. Er werd gestreden, duels gewonnen en zo kwamen we verdiend op 2-1 voor. De score had verder moeten uitlopen maar dat gebeurde niet. Dit ondanks een bal op de paal en een onterecht afgekeurd doelpunt. Einde wedstrijd leek de energie weg te ebben en was het een overtreding op ons welke niet werd bestraft en maakte Rhelico in de dieing seconds 2-2. Een wedstrijd met 2 gezichten en leerzame momenten. Gezien de beide helften een terecht gelijkspel. Op naar volgende week, bij winst plaatst GVV’63 JO19-1 zich voor de volgende ronde.