Sleeuwijk JO11-1 – GVV’63 JO11-1

1024 683 GVV'63

Ondanks motiverende en waarschuwende woorden voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sleeuwijk, beginnen we op deze zonnige zaterdag toch echt slap en ongeconcentreerd. Rommelig, chaotisch en zonder idee en gevoel, maken we een matige indruk.

Temeer als het de zwart-witten al snel lukt te scoren, na een lange bal op hun linker spits, die knap afrond met een schot in de verre hoek. Zelfs onze Yari, die de laatste weken heel alert en scherp in de goal staat, kan de achterstand niet voorkomen.

Een vreemde beslissing van de scheidsrechter, waarbij Thymen 5 minuten het veld moest verlaten, maakte dat we gefrustreerd rond liepen. Na de time-out lukte het onze aanvoerder Noud om dit gevoel om te zetten in agressiviteit waardoor Sleeuwijk de slag op het middenveld begon te verliezen. Na knap voorzetten van Noud wist Sam de bal langs de keeper te laten rollen. Niet veel later was het Noud die vanuit een vrije trap de 1-2 liet aantekenen.

De rust is een moment van bezinning en herpakken, en dat lukte goed. Thymen ging rechtsback spelen, omdat onze tegenstander opportuun speelde met 3 aanvallers. Waar het voor de rust achterin niet helemaal goed stond, kwam de balans door deze zet terug.

GVV werd sterker en we konden verder vooruit voetballen. En dat leverde vele kansen op. Jochem wist fraai te scoren, en ook de tegenstander raakte het eigen net. Noud, Thymen en Sam brachten de eindstand naar 1-7.

Ook vandaag hadden we Fariz een doelpunt gegund, maar het mocht niet lukken. We blijven ervoor strijden.

Vandaag wonnen we terecht, maar de eindstand wil niet zeggen dat Sleeuwijk slecht kan voetballen. Ze toonden bij vlagen verzorgd voetbal, met rust aan de bal. Daar kunnen wij nog echt iets van leren. Het is verwonderlijk dat ze in deze klasse zo weinig punten hebben.

Het was een leerzame ochtend, waarin bleek dat een lichte vorm van onderschatting in deze klasse zomaar afgestrafd kan worden. Maar we mogen trots zijn op de getoonde veerkracht. Bovendien laten we zien dat wij veel creativiteit hebben en we een team hebben waarin velen kunnen scoren.

Nu eerst zien of Ajax morgen de zure na-smaak van woensdag van zich af kan spelen.
Hoe dan ook, eind van het seizoen gebak. Of de PSV-fans moeten naar Van Keulen. Óf de Ajax-fans moeten met gebogen hoofd de PSV-ers gaan trakteren. Voor een enkele verloren Feyenoord-fan voorzie ik geen rol in deze. Alhoewel ze best een stukje taart mogen meepikken.