Sparta’30 1 – GVV’63 1 (0-0)

1024 683 GVV'63

Op het hobbelige hoofdveld van Sportpark Jan Claassenhof in Andel moest GVV ’63 aantreden tegen middenmoter Sparta ’30. De dit keer in het wit gestoken geel-zwarten uit Gameren namen gelijk het heft in handen en waren veelvuldig voor de Andelse goal te vinden waar echter de nauwkeurigheid ontbrak om tot scoren te komen. Na een kwartier voetballen gaf GVV ’63 het initiatief uit handen en liet de Spartanen langzaam terug in de wedstrijd komen.

Maar grote problemen ontstonden er niet voor doelman Rick de Koning, die zich een volwaardig vervanger toonde van de geblesseerde Maikel van Tuyl. En aangezien de elf van Denny van Geffen de goede start geen vervolg konden geven stevende beide teams dan ook op een 0-0 ruststand af.

Na de kantwisseling veranderde het spelbeeld niet echt en wisten Sparta ’30 en GVV ’63 elkaar andermaal goed in balans te houden. Rick en zijn Brabantse collega aan de overzijde hadden dan ook beide een vrij rustige middag in hun goals. Daar waar mede door het ongelijke veld goed voetbal achterwege bleef leek de beginstand dan ook de eindstand te worden.

De Gamerenaren dachten daar echter anders over en zagen de ingevallen Mitchel Springer de Spartaanse doelman met een uitstekende redding de nul houden. Even later schoot Nick Ekelmans nog van dichtbij via de buitenkant van de paal naast en kwam er een einde aan de dadendrang van GVV ’63. Sparta’30 stelde hier bitter weinig tegenover en zo eindigde dit weinig spectaculaire treffen in een 0-0 eindstand, waar een ieder zich wel in kon vinden.

Op zaterdag 9 maart om 14.30u staat voor GVV ’63 de derde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma. In Eethen is GDC, een stabiele middenmoter, de opponent. Voor GVV ’63 een mooie gelegenheid om de ongeslagen status in 2019 voort te zetten en revanche te nemen voor de nipte thuisnederlaag tegen de Eethense fusieclub.