SPARTA’30 1 – GVV63 1 (1-5)

1024 683 GVV'63

In een regenachtig Andel stond voor GVV ’63 de wedstrijd tegen laagvlieger Sparta ’30 op de rol. De thuisclub kent een stroeve competitiestart maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken, dus mocht er van onderschatting geen sprake zijn bij de mannen van Denny van Geffen.

GVV ’63 pakten de zaken van begin af aan energiek aan en liet er geen twijfel over bestaan wie er de baas was op het veld. Dit leidde al in de 2eminuut tot de 0-1. Hidde Boersma stuurde op rechts met een strakke pass Moezzamel Ahmadzai diep en uit diens afgemeten voorzet kopte Mathijs Libbers de openingsgoal in de linkerkruising.

Gesteund door deze vroege voorsprong wilde GVV ’63 de score zo snel mogelijk verdubbelen. Met name over rechts hadden de Spartanen hun handen vol aan de perfecte wisselwerking tussen Jeffrey van der Meijden en Moezzamel. Al in de 8e minuut kwam de gewenste verdubbeling, maar wel van af de linkerkant. Michel Kooijman legde de bal op het hoofd van Daniel Bouma en deze zorgde voor de 0-2 door het leer in de rechterkruising te koppen.

Enkele minuten later haalde de Andelnaren een inzet van Mathijs van de lijn en was ook Daniel dichtbij zijn tweede treffer. Toch keerde binnen het kwartier de spanning enigszins terug toen een Spartaan een te zachte terugspeelbal van Hidde in het hoge gras gesmoord zag worden en zo  de 1-2 achter Maikel van Tuyl kon schieten.

De Gamerenaren herpakten zich alweer vrij snel en bleven het Andelse doel bestoken. Mathijs kopte op de laat na een mooie bal van Jeffrey. Op het half uur had hij meer succes toen hij voor de 1-3 zorgde na een prima aanval met Michel en Dennis van Riel. Nog voor rust hadden de Gamerse geel-zwarten kansen op meer, maar goed keeperswerk en pech in de afronding hielden de score ongewijzigd.

Een minuut of vijf na rust kwam Sparta ’30 plots in ondertal te staan. Een pratende middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart en de geblokte Poolse spits van de thuisclub kon direct inrukken na een woordenwisseling met de arbiter. Hierop ontstond een kat- en muisspel, negen Spartanen posteerden zich op de zestien meterlijn en GVV ’63 had de taak om daar door te komen.

Dat lukte ook met enige regelmaat waarbij soms weleens te vaak werd gecombineerd in plaats van wat vlotter de trekker over te halen. Met nog een kwart wedstrijd te gaan knalde invaller Nick Linnenbank de 1-4 binnen op aangeven van Mathijs. Sparta ’30 bleef zich op faire wijze met hand en tand verzetten en de schade zoveel mogelijk te beperken, waarbij met name hun doelman een sta-in-de-weg was voor de voorwaartsen van GVV ’63.

Tien minuten voor tijd kwam de eindstand op het bord toen Mathijs zijn derde treffer scoorde op assist van Daniel en zo voor de 1-5 eindstand zorgde.

Hopelijk kan GVV ’63 deze zege een goed vervolg geven als er komende zaterdag aan getreden moet worden tegen ONI. Dat de ploeg uit ’s Gravenmoer niet mag worden onderschat moge duidelijk zijn gezien hun knappe uitzege op BLC.  Op Sportpark Maartenshof is de aftrap om 14.30u.