Verslag: Altena 1 -GVV’63 1 (2-0)

1024 683 GVV'63

In Nieuwendijk was Altena de volgende tegenstander. De oranjehemden zijn bezig aan een opmars in 3D en gingen dan ook als favoriet van start. De ijskoude wind joeg schuin over het kunstgrasveld en maakte het  voetbal er dan ook niet makkelijker en beter op. Zoals verwacht nam de thuisclub het heft in handen en drongen de mannen van Jan van Setten dan ook terug op eigen helft. Gevaar ontstond er echter nauwelijks voor de goal van Maikel van Tuyl en al helemaal niet aan de overkant bij zijn Nieuwendijkse collega.

De wedstrijd daalde dan ook af naar een bedenkelijk niveau. Toch was het Altena dat op voorsprong kwam. Een vlot gegeven vrije trap werd vanaf de zijkant ingedraaid en van dichtbij achter Maikel getikt. De geel-zwarten wisten hier bitter weinig tegenover te stellen en de 1-0 ruststand was dan ook logisch.

Na de thee probeerde GVV ’63 de bakens  wel te verzetten, maar erg veel soelaas bood dit vooralsnog niet. De bal werd voorin tekort vast gehouden om bij te kunnen sluiten en zo voor enig gevaar te zorgen aan Nieuwendijkse zijde. Lijn in het spel van GVV ’63 viel er dan ook niet te ontdekken en de doelman van de gastheren had dan ook een rustig middagje.

Aangezien ook aan het spel van Altena geen touw viel vast te knopen was er voor het toch in ruime getale aanwezige publiek weinig om zich aan op te warmen. Daniel Bouma was nog het dichts bij een treffer, maar zijn korte, venijnige schot werd goed gekeerd door de Altena-goalie. GVV ’63 ging meer risico nemen om de gelijkmaker te produceren en kreeg hiervoor 10 minuten voor tijd de rekening gepresenteerd. Balverlies voorin leidde tot een snelle counter over rechts van Altena en volledig vrij staand kon een Nieuwendijker voor de 2-0 eindstand zorgen.

Op zaterdag 3 maart krijgen de Gamerenaren kans op revanche. Op Sportpark Maartenshof komt dan Olympia ’60 uit het Brabantse Dongen op bezoek, waartegen GVV ’63 zijn tot nu toe enige uitoverwinning heeft geboekt. Hopelijk is er volop steun om de 3 punten in Gameren te houden. Dit alles uiteraard ijs en weder dienende.