Verslag: Ameide JO12-1 – GVV’63 JO12-1

691 431 GVV'63

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Ameide op het programma. Dit beloofde een spannende pot te worden. Ameide was geen onbekende voor ons, we hadden hiervoor al eerder tegen ze gespeeld. Toen was het een gelijkspel geworden. Aan elkaar gewaagd dus!

Eenmaal (iets te laat) aangekomen in Ameide, hielden we een korte bespreking. De verwachting was dan ook dat we scherp zouden starten en de tegenstander onder druk te zetten en zo fouten bij de tegenstander af te dwingen. Nogmaals duidelijk stellen: Het is een bekerwedstrijd dus er moet gewonnen worden!

Eenmaal op het veld, bleek dat dit speelveld een stuk kleiner is dan ons mooie kunstgrasveld in Gameren. Dat betekent dus extra opletten, je bent zo eerder bij het goal, maar hun ook bij ons! De wedstrijd begint, en we beginnen niet goed aan de wedstrijd. Al snel zagen we dat hun ‘nummer 10’ gevaarlijk was, en we hem in de gaten moesten houden. Kort dekken en geen ruimte geven. Het mocht echter niet baten want we stonden al gauw op 2-0 achter!

We zaten niet lekker in de wedstrijd en konden niet lekker voetballen. Wennen aan het kleine veld volgens sommige spelers.
Tijdens de time-out hebben we de koppen bij elkaar gestoken en afspraken met elkaar gemaakt: Meer druk naar voren, en die nummer 10 geen meter geven.

Dit werd gelijk goed uitgevoerd, en al snel maakte we de 2-1! Je voelde aan alles dat dit wel eens een hele mooie bekerwedstrijd kon gaan worden. Vechtend voor elkaar en voor de overwinning sloten we de eerst helft af.

Een Typische bekerpot was het geworden! We benadrukte nogmaals: Ga zo door en je wint vanzelf. Je ziet dat Ameide moeite heeft als we zo goed druk zetten!

De tweede helft gingen we door ,maar kwamen al snel weer achter! Een klein glippertje van de keeper en het stond 3-1. We blijven echter strijden voor de overwinning. Er werd vol gegaan voor elke bal. En daar viel dan ook de 3-2 uit! Aansluiting gevonden, en doorgaan! Uiteindelijk werd het dan ook 3-3! Een mooie versierde penalty werd feilloos binnen geschoten. We wisten: Hier valt wat te halen! En inderdaad: 3-4!

De laatste minuten waren extra spannend, het slot offensief van Ameide bezorgde bij de vele supporters langs de lijn hartkloppingen. Gelukkig had onze keeper deze ballen allemaal, en werd eer goed verdedigd door heel het team. Na +5 minuten blessure tijd was het dan uiteindelijk toch afgelopen! We zijn door naar de volgende ronde van de beker!

Dit moest natuurlijk gevierd worden met de meegereisde uitsupporters die helemaal naar Ameide waren afgereisd.