Verslag: Asperen 1 – GVV’63 1 (2-1)

1024 683 GVV'63

Op deze ijskoude zaterdag ging GVV’63 op bezoek bij vv Asperen. Gezien het sombere weer branden de lichtmasten al bij de aftrap van de wedstrijd. Een belangrijke wedstrijd, de uitslag zou immers bepalen of GVV’63 zou aanhaken in de middenmoot of zou blijven hangen in de onderste regionen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd had Asperen iets meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Hierna nam GVV’63 het initiatief. Het eerste gevaar kwam van Thomas, na een corner werd zijn kopbal door een Asperen speler gekeerd. GVV’63 bleef de voorwaartsen zoeken, echter dit gebeurde in een veel te laag tempo. Constant had je het idee dat als het team collectief zou gaan afjagen en het tempo zou opvoeren, de tegenstander van vandaag zou bezwijken. Helaas gebeurde dit niet.

Na een half uur werd een vrije trap van Nick door de keeper over de lat getikt. Uit de corner kreeg GVV’63 een grote kans, een knappe kopbal van Nick werd ternauwernood van de lijn gehaald door een verdediger. Voor rust nog één kans voor GVV’63. Thomas verscheen voor de keeper, helaas was zijn lob-bal te laag om succesvol te zijn. Asperen zorgde de eerste helft nauwelijks voor gevaar, behoudens een afgekeurde goal wegens buitenspel.

Na rust bleek dat de zwart-witte gastheren duidelijk vertrouwen hadden gekregen door de gelijke ruststand. Ze wisten de helft van GVV’63 meer te vinden. Het spel van onze geel-zwarten werd minder en minder. Het team oogde futloos, onbegrijpelijk met de geweldige wedstrijd van twee weken geleden in gedachten. Veel onnodig balverlies, bijna elk schouderduel werd verloren en druk werd er niet gezet op de meest gepasseerde defensie van de competitie. GVV’63 kreeg dan ook de deksel op de neus. Het was Michiel den Hartog die in de 65e minuut de bal fraai in de verre hoek krulde (1-0). Enkele minuten later maakte deze speler via een counter ook nog de 2-0.

GVV’63 kon hier niet veel tegen inbrengen. Het probeerde wel, maar de overtuiging ontbrak. Alleen de ingevallen Muzzamil Ahmadzai zorgde voor wat gevaar via de rechterflank. Uiteindelijk viel er toch nog een Gamerse goal. Na een scrimmage voor het doel kon Daniel Bouma, in de 85e minuut,  de aansluitingstreffen binnentikken. Helaas was er nog onvoldoende tijd om een gelijkmaker te produceren.

Door dit resultaat ziet GVV’63 tegenstander Asperen op gelijke hoogte komen en blijft het hangen in de onderste regionen. De middenmoot loopt verder weg. Na de winterstop zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. In deze derde klasse kun je van iedereen winnen als je 100% geeft, gebeurt dit niet dan kun je ook van iedereen verliezen. Om uit de gevarenzone weg te komen zal er dus geknokt moeten worden door het hele team. Om te beginnen op zaterdag 19 januari. Dan wacht een mooie uitdaging, koploper Sleeuwijk komt op bezoek in Gameren.