VERSLAG: DESK 1 – GVV63 1 (1-3)

1024 768 GVV'63

In Kaatsheuvel moest GVV ’63 vol aan de bak tegen DESK om drie punten te pakken en alsnog de dans van de nacompetitie te ontspringen. De elf van Pascal Rijkers hadden de boodschap goed begrepen en gingen vanaf het beginsignaal op zoek naar een voorsprong.

Deze kwam ook vrij snel toen een vrije trap van Jeffrey van der Meijden voor de goal van de Brabanders smoorde en Daniel Bouma er als de kippen bij was om voor 0-1 te zorgen. Het was na een kwart wedstrijd opnieuw Daniel die doel trof door een splijtende pass van Charaf Kaaouass 0-2.

Na deze sterke start van de geel-zwarten kwam de wedstrijd meer in evenwicht zonder dat er voor beide ploegen kansen ontstonden. Voor rust werd er dan ook niet meer gescoord.

In de tweede helft was het DESK dat binnen een kwartier doel trof met een boogbal van grote afstand over Rowan Verheij heen. De Gamerenaren moesten nu alle zeilen bijzetten om de dadendrang van de gastheren te beteugelen. Toen de ergste storm was gaan liggen kwam GVV ’63 ook weer wat vaker voor de goal van DESK.

Dit leverde in de 85e minuut de bevrijdende 1-3 op voor GVV ’63. Het was Bjorn van Bruchem die op schitterende wijze een voorzet van invaller Richan Kreling hard achter de goalie van DESK joeg.

Ondanks deze knappe overwinning is GVV ’63 door ongunstige resultaten op andere wedstrijden veroordeeld tot de nacompetitie voor behoud van een plek in de derde klasse.

GVV ’63 speelt hier in aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen het onbekende TSC uit Oosterhout. Wanneer er met dezelfde instelling als de laatste weken wordt gespeeld moet het mogelijk zijn om tot winst te komen en zo een ronde verder te komen. De aftrap op Sportpark Maartenshof is om 14.30u.