Verslag: GDC 1 – GVV’63 1 (0-2)

1024 683 GVV'63

In een zonovergoten Eethen was fusieclub GDC de volgende tegenstrever van GVV ’63. Winnen was voor beide partijen het devies om uit de onderste regionen weg te blijven. Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende pas 19 jaar oude scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen, togen beide teams dan ook ten aanval. Binnen tien minuten had Daniel Bouma de score kunnen openen, maar hij raakte, na een voorzet van Richan Kreling het zijnet. Uit de gelijk hierop volgende aanval moest doelman Rick de Koning al zijn talenten aanspreken om GDC van een voorsprong af te houden.

De gastheren kwamen met hun snelle vleugelspitsen regelmatig door met gevaarlijke voorzetten tot gevolg. Deze werden echter goed geneutraliseerd door de Gamerse defensie of ze waren een prooi voor Rick. Ondertussen lieten de geel-zwarten zich aan de overzijde ook niet onbetuigd. Zo zocht Karim Kaaouass, na een goede voorzet van Lennart van de Werken van dichtbij het doel te hoog. Daniel was op slag van rust nog het dichtst bij een goal, maar vond andermaal het zijnet als eindpunt. 0-0 bij rust derhalve.

Na rust gingen de Eethenaren fanatiek op zoek naar een voorsprong. De elf van Jan van Setten gaven echter geen krimp en wisten de aanvalsdriften van GDC eenvoudig te doorstaan. De snelle buitenspelers van de blauw-gelen lagen nu goed aan de ketting bij de Gamerse backs en Rick deed zijn achternaam eer aan door als een vorst te heersen in de goal. Na tien minuten in de tweede helft werd een overtreding op Lennart bestraft met een vrije trap. Thom Ekelmans slingerde de bal perfect op het hoofd van Lennart en op diens loepzuivere kopbal bleef de GDC-goalie het antwoord schuldig; 0-1.

Door deze voorsprong voor de Gamerenaren moest GDC komen. Dit deden ze ook, maar naar mate de wedstrijd vorderde, werd het spel van de thuisclub alsmaar slordiger. En bleef GVV ’63 dan ook vrij eenvoudig overeind met een uitblinkende Rick onder de lat. Een klein kwartier voor tijd gooide GVV ’63 de wedstrijd definitief in het slot door de 0-2 aan te tekenen. Na een vlot lopende aanval kwam de bal bij invaller Moezzamil Ahmadzai, die de vrijstaande Karim vond en die uiterst fraai de 0-2 eindstand op het bord zag krullen. De resterende tijd wilde GDC nog wel, maar de overtuiging ontbrak en de score veranderde dan ook niet meer.

Hopelijk geeft deze broodnodige overwinning een boost voor de wedstrijd op Paaszaterdag. Om 15.00u treedt GVV ’63 dan op Sportpark Maartenshof aan tegen koploper NOAD ’32 uit Wijk (en Aalburg). Met de juiste spirit bij het team en steun van de eigen aanhang kan het een mooie pot worden en wellicht kan GVV ’63 zich revancheren voor de geflatteerde uitnederlaag.