Verslag: GVV’63 1 – Asperen 1 (3-0)

1024 683 GVV'63

Op een zonnig Sportpark Maartenshof stond de wedstrijd GVV ’63 – Asperen op de rol. Voor beide teams waren de belangen zowel groot als duidelijk. Winst betekent voor de thuisclub aansluiting met de middenmoot en winst voor de bezoekers betekent voor hun weg komen van de rechtstreekse degradatieplaats.

Bovendien wilden de elf van Denny van Geffen revanche nemen voor zeer matige heenwedstrijd.

GVV ’63 liet er geen gras over groeien en kon dan ook al na drie minuten juichen toen Nick Ekelmans op fantastische wijze de 1-0 in de kruising knalde na een doorkopbal van de sterk spelende Mathijs Libbers.

Drie minuten later was het opnieuw raak. De goalie van Asperen liet een kopbal van Nick los en Mathijs was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken. Asperen kreeg geen tijd om bij te komen, want na acht minuten lag de 3-0 al in het net.

Mathijs ging goed door op links en leverde een perfecte voorzet af die Richan op schitterende wijze achter de aan de grond genagelde Asperense doelman joeg; 3-0.

Na deze bliksemstart belande de wedstrijd in wat rustiger vaarwater, GVV ’63 had in een mum van tijd een riante voorsprong en Asperen straalde vooral onmacht uit en bezorgde Maikel van Tuyl dan ook een zorgeloze middag.

Tot de rust gebeurde er dan ook niet veel meer en werd met een 3-0 voorsprong de kleedkamers opgezocht.

Daar waar verwacht kon worden dat de gasten met man en macht op jacht gingen naar een goal bleef een offensief van Asperen uit. En aangezien dat GVV ’63 het ook wel prima vond voltrok zich een rustig voortkabbelend en uiterst sportief schouwspel voor de ogen van het publiek.

Gescoord werd er door beide ploegen niet meer zodat er na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Opstraat en dik verdiende 3-0 overwinning op het scorebord stond.

Volgende week zaterdag kan deze uitstekende prestatie een vervolg krijgen als er om 14.30u in Raamsdonkveer word aangetreden tegen RFC. Tegen deze ploeg hadden de geel-zwarten thuis hun handen vol om een remise uit het vuur te slepen. Maar met de spirit van de laatste wedstrijden moet een driepunter mogelijk zijn. Hopelijk zijn hier veel Gamerenaren getuige van.