Verslag: GVV’63 1 – BLC 1 (0-5)

1024 683 GVV'63

Tegen BLC uit Den Bosch moest GVV ’63 zich proberen te revancheren voor het debacle van een week eerder in Hei- en Boeicop. Trainer Denny van Geffen had het elftal dan ook zowel qua namen als qua opstelling op diverse plaatsen gewijzigd om tot een goed resultaat te komen. Nick Ekelmans stond in de spits geposteerd maar wist daar geen potten te breken.

Er kwamen wel bruikbare ballen, met name van af rechts maar het doel werd niet gevonden. Het was zelfs BLC dat op voorsprong kwam toen hun linkerspits na 12 minuten knap de 0-1 binnen trapte. De geel-zwarten lieten zich niet uit het veld slaan en probeerden dan ook de gelijkmaker te forceren. Maar één en ander gebeurde echter zonder al te veel bezieling en overtuiging om de BLC-goalie in problemen te brengen. Voorzetten en corners kwamen er wel, maar kansen niet.  Bovendien moest GVV ’63 op zijn hoede blijven voor counters van de Bosschenaren en deze werden dan ook vakkundig in de kiem gesmoord door de Gamerse achterhoede. Geen van de 22 spelers wist echter voor de thee nog het net te vinden waardoor er met 0-1 de rust werd in gegaan.

In de tweede helft veranderde in eerste instantie niet veel. GVV ’63 viel onmachtig en plichtmatig aan en de gasten uit Den Bosch bleven moeiteloos overeind. Toen na een kwartier bij de thuisclub dan de lang verwachte wissels kwamen, Mathijs Libbers en Richan Kreling voor Moezzamel Ahmadzai en Nick, was het prompt BLC dat scoorde. Deze tik kwam GVV ’63 niet meer te boven en speelde vanaf dat moment dan ook een kansloze wedstrijd. Daniel Bouma was met een kopbal nog het dichtst bij een treffer maar meer gevaar hadden de gasten niet te dulden van de gastheren. Ondertussen liep BLC freewheelend uit naar een, voor GVV ’63 beschamende, 0-5 eindstand.

Komende zaterdag wacht er voor de mannen van Denny van Geffen opnieuw een thuiswedstrijd. GDC uit Eethen is dan om 15.00u op Sportpark Maartenshof de tegenstander. Om uit de onderste regionen weg te komen zal er strijdlust en de wil om te winnen op de mat moeten worden gelegd, anders kan het weleens een zwaar seizoen worden voor de Gamerenaren. Maar als de juiste sprit er is, zoals tegen Vuren, dan moet een driepunter mogelijk zijn.