Verslag: GVV’63 1 – NEO’25 1 (1-2)

1024 683 GVV'63

Op een steenkoud Sportpark Maartenshof was mede-middenmoter NEO ’25 uit Sprang-Capelle te gast. Ondanks dat het veld goed bespeelbaar was, was er door de harde, snijdende wind nauwelijks goed voetbal mogelijk. In het begin wisten de 22 spelers dan ook het kleumende publiek amper te vermaken. NEO ’25 kwam enkele malen gevaarlijk voor de goal van invaller-doelman Rick de Koning maar wist niet tot scoren te komen.

Aan de andere kant vond Dennis de Bruin met een mooie vrije trap het zijnet en schampte een inzet van Moezzamil Ahmadzai de buitenkant van de paal. Gaandeweg het eerste bedrijf nam NEO ’25 net heft meer en meer in handen en troefde de geel-zwarten veelvuldig op strijdlust af. De Tricolores kwamen dan ook na een half uur terecht op voorsprong door een vrije trap achter Rick te krullen. De bezoekers bleven de bovenliggende partij en verdubbelden nog voor de thee de voorsprong zonder dat GVV ’63 daar iets noemenswaardig tegenover stelde.

De tweede helft tapte de thuisclub duidelijk uit een ander vaatje en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Aanvoerder Lennart van de Werken ging in de spits spelen, waardoor er weer met drie spitsen werd gespeeld. Ook werden de duels meer en meer in het voordeel van GVV ‘63 beslist en sloot het middenveld veel beter aan dan voor rust. Binnen 20 minuten bracht good-old Lennart weer hoop in de Gamerse harten door een pass van Stefan Blom bekwaam tot 1-2 te promoveren.

Verbeten werd de jacht op de gelijkmaker ingezet en er kwamen dan ook kleine kansjes voor de Gamerenaren, maar echt in de problemen kwamen de bezoekers niet. GVV ’63 moest zelf op zijn hoede blijven voor de Sprangse counters, maar in tegenstelling tot de eerste helft greep de Gamerse defensie nu wel resoluut in. En anders was daar Rick om de dadendrang van de Sprangenaren te beteugelen. Beide ploegen wisten in het restant van de match het net niet meer te vinden en zochten na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende arbiter Van Bleek, met een 1-2 eindstand, de warme kleedkamers op.

Door deze eerste thuisnederlaag na anderhalf jaar zakt GVV ’63 langzaam op de ranglijst van 3D. Komende zaterdag  om 14.30u moeten de geel-zwarten in Eethen aantreden tegen de geel-blauwen van de Genderen Drongelen Combinatie. GDC is na de winterstop aan een opmars bezig en de mannen van Jan van Setten zullen dan ook vol aan de bak moeten om, met steun van Gamerse supporters, tot een goed resultaat te komen.