Verslag GVV’63 1 – NOAD’32 1 (0-1)

1024 682 GVV'63

GVV’63 1 heeft de thuiswedstrijd tegen NOAD’32 met 0-1 verloren. De eindstand stond na 5 minuten al op het bord.

Koploper NOAD’32 is op jacht naar de titel en maakte dit gelijk duidelijk in Gameren. De ploeg uit Wijk begon feller aan de wedstrijd en was in de beginfase de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 5e minuut al in een goal. De razendsnelle Fitters brak op rechts door en wist uit een moeilijke hoek doelman  De Koning te verrassen 0-1. De ploeg uit Wijk ging furieus verder en had de wedstrijd onder controle. Hierbij mochten de nodige pittige overtredingen gemaakt worden. Die door de scheidsrechter, al a Bas Nijhuis, allemaal afgedaan werden met een waarschuwing. De kaarten bleven op zak.

Na 20 minuten kwam GVV’63 wat beter in de wedstrijd. Er waren een aantal scrimmages voor het vijandelijke doel, maar niemand wist de trekker over te halen. De gasten kwamen er ook een aantal keren gevaarlijk uit en GVV’63 mocht van geluk spreken dat in de 40e minuut de NOAD-spits een teenlengte te kort kwam voor de 0-2.

Na rust had de wedstrijd een ander beeld. GVV’63 begon sterk en Richan Kreling zag een schot geblokt worden. In de 50e minuut de grootste kans voor de thuisploeg. Na een mooie steekpass van Lennart kwam de goed spelende Daniel Bouma vrij voor de keeper. Helaas zag hij zijn inzet via de binnenkant van de pal terug het veld in rollen. GVV’63 nam het heft in handen en bleef aandringen. Waar de gasten in de eerste helft nog topfit oogden, was nu de een na de andere blessure behandeling nodig.

In de 61e minuut kwam de teruggekeerde Mathijs Libbers in het veld. De onderlinge irritaties in het veld namen toe en de scheidsrechter begon nu wel met gele kaarten te strooien. Een kwartier voor het einde nog een grote kans voor de gasten. Maar de NOAD-speler wist de bal zelfs over het vangnet te krijgen.  Hierna nog een behoorlijke kans voor de thuisploeg. Karim kopte goed door en Mathijs zag zijn inzet net over het doel verdwijnen.

In de 85e minuut kreeg Ronald van Wijk voor een overtreding zijn 2e gele kaart. Een paar minuten later kreeg Bjorn rood. De scheidsrechter had schijnbaar een slaande beweging gezien. Hiermee was de koek nog niet op. Waar in de eerste helft alle overtredingen onbestraft bleven, kreeg Stefan Blom in de 90e minuut zelfs een tweede gele kaart bij een duel waar de bal geraakt werd.

Al met al een wedstrijd met gemengde gevoelens. Het eindresultaat en de rode kaarten geven een bittere nasmaak. Aan de andere kant is het positief dat GVV’63 het de koploper zo moeilijk kan maken. In de beslissende eindfase van de competitie moet deze inzet elke week gebracht worden! Dan worden er zeker nog de nodige punten gepakt. Volgende week speelt GVV’63 uit tegen het laag geklasseerde Willem II in Tilburg. Winst is dan het enige wat telt!