Verslag GVV63 1 – RFC 1 (4-4)

1024 683 GVV'63

Op een koud en winderig Sportpark Maartenshof stonden GVV ’63 en RFC uit Raamsdonkveer tegenover elkaar in een wedstrijd met grote belangen voor beide teams. Winst voor GVV ’63 zou aansluiting met de middenmoot worden en bij verlies zouden de bezoekers over de elf van Denny van Geffen heen wippen.

GVV ’63 was duidelijk doordrongen van de ernst van de situatie en gaf gelijk vol gas. Al in de tweede minuut kon Moezzamel Ahmadzai alleen ten koste van een overtreding worden gestopt op de punt van de zestien. Aanvoerder Stefan Blom zette zich achter de bal en krulde deze op uiterst fraaie wijze in de kruising achter de boomlange doelman van de Brabanders.

GVV ’63 bleef de bovenliggende partij en controleerde de wedstrijd, RFC kwam niet verder dan enkele speldenprikken voor de goal van Maikel van Tuyl. Het was dan ook geen verrassing dat de geel-zwarten na ruim een half uur hun voorsprong verdubbelden. Uit een prima corner van Richan Kreling kwam de bal voor de voeten van Nick Ekelmans wiens inzet nog door een RFC-er van de lijn werd gehaald, maar die deed dat via het lichaam van Dennis de Bruin die de bal in het doel zag caramboleren; 2-0. Een tussenstand die ook ruststand zou worden.

Binnen vijf minuten na rust bleek dat RFC duidelijk scherper uit de kleedkamer was gekomen dan GVV ’63. Vijftig seconden hadden de bezoekers nodig om na een goede actie over links bij de tweede paal voor de aansluiting te zorgen, nota bene na een aftrap van de thuisclub.

Een vrije doortocht enkele minuten later betekende de gelijkmaker. Hiermee was de geest uit de fles en ontspon zich een meeslepend voetbalgevecht. De Gamerenaren herpakten zich en kwamen via good-old Lennart van de Werken en hulp van een RFC-verdediger opnieuw op voorsprong.

De gasten lieten het er echter niet bij zitten en straften slap verdedigen van GVV ’63 genadeloos af en de 3-3 stond op het bord. De mannen uit Raamsdonkveer wilden meer en kwamen een kwartier voor tijd met een intikker van dichtbij voor het eerst op voorsprong. En toen Richan met een hamstringblessure uitviel en Denny van Geffen door zijn wissels heen was zag het er somber uit voor de thuisclub.

Toch toonde GVV ’63 karakter en richtte zich nog eenmaal op opzoek naar een vierde treffer. Deze viel dan ook. In de 85e minuut zette Lennart goed door en belandde de bal via de matige RFC-goalie voor de voeten van Moezzamil die voor de 4-4 eindstand zorgde.

Na deze wedstrijd met twee gezichten, goede eerste helft en een slechte tweede helft, wacht aanstaande zaterdag in een uitduel nummer voorlaatst Asperen. Opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om uit de onderste regionen weg te komen. Dan moet er voort geborduurd worden op de eerste 45 minuten van vanmiddag en niet op de tweede 45 minuten. In Asperen wordt om 15.00u afgetrapt.