Verslag: GVV’63 1 – Sleeuwijk 1 (3-0)

1024 683 GVV'63
GAMEREN – GVV’63 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de bovenkant van de middenmoot in de derde klasse D. Naaste concurrent Sleeuwijk werd in eigen huis met 3-0 op gepaste afstand gehouden.

GVV’63 kwam na bijna een half uur op 1-0. Daniel Bouma kopte een voorzet van Richan Kreling tegen de touwen. In de tweede helft droegen Karim Kaaouass en Lennart van de Werken zorg voor de 2-0 en 3-0. Daar tussenin kreeg Sleeuwijk nog een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar GVV’63-doelman Maikel van Tuyl trad reddend op bij de strafschop.

Breekpunt
GVV’63-trainer Jan van Setten zag zijn ploeg vooral in de beginfase een aantal keren door het oog van de naald kruipen: “Vanaf het begin had Sleeuwijk meer balbezit. Wij liepen achter de feiten aan, maar zij benutten hun mogelijkheden niet. Na onze goal gaat Sleeuwijk, dat voetbaltechnisch ook beter was, steeds meer druk zetten, maar we houden die 1-0 vast tot de rust. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt. Je weet dat Sleeuwijk gaat komen, dus de druk wordt nog groter, maar we gaven verdedigend niks weg. Het breekpunt was de penalty. Maken zij ‘m, dan denk ik dat we het nog heel moeilijk gaan krijgen, maar Maikel stopt ‘m. Toen was het vertrouwen helemaal weg bij Sleeuwijk. Met name op basis van de tweede helft vind ik de overwinning zeker niet onverdiend. Het kwartje viel dit keer naar onze kant. We gaan met vertrouwen richting de laatste zes wedstrijden. Daarin hoeven we ons nu niet zo heel druk meer te maken.”

Door de overwinning houdt GVV’63 het Sleeuwijk van trainer Pieter Tuns onder zich. Bovendien lijkt de ploeg uit Gameren zich tamelijk comfortabel te handhaven in het eerste seizoen sinds de terugkeer in de derde klasse. Volgende week is mede-promovendus Herovina de opponent voor de manschappen van Van Setten. Die ploeg heeft het een stuk lastiger dan GVV’63 en bezet momenteel zelfs de laatste plaats. Het verschil onderin is echter minimaal, dus de equipe uit Herwijnen zou enorm gebaat zijn bij een overwinning.

bron: Regio Voetbal