VERSLAG: GVV’63 1 – ZWALUWE 1 (1-1)

1024 683 GVV'63
Voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was Zwaluwe uit het West-Brabantse Lage Zwaluwe te gast op Sportpark Maartenshof. Om de bezoekers bij te halen op de ranglijst was winst de enige optie voor de geel-zwarten.
Na een afwachtende start van beide kanten was het GVV ’63 dat het meest in balbezit was en dan ook duidelijk meer op de vijandelijke helft was te vinden dan andersom. Tot kansen kwamen de Gamerenaren echter nauwelijks, ondanks het vele balbezit. Het enige wapenfeit van GVV ’63 was een lastige vrije trap van Julian Ringelberg die echter geen doel trof. Dat deed vijf minuten voor rust de eerste de beste bal van Zwaluwe op de goal van Rowan Verheij echter wel 0-1. GVV ’63 ging zodoende met een onnodige achterstand en een behoorlijke kater de rust in.
Kort na het fluitsignaal voor de tweede helft van de goed leidende arbiter Van Akooij had Patrick Kooijman de gelijkmaker op zijn schoen, maar de goalie van Zwaluwe was hem echter de baas. GVV’63 bleef hierna de baas op het veld en kreeg dan ook voldoende kansen om de stand gelijk te trekken.
De afwerking van de mannen van Pascal Rijkers liet echter te wensen over en anders was daar wel de Brabantse doelman om een goal te voorkomen, die ook nog tweemaal de hulp van de lat kreeg om de meer dan verdiende gelijkmaker te voorkomen. Toen een ieder zich had neergelegd bij een onterechte nederlaag, ging de bal in blessuretijd op de stip na een onhandige overtreding van een Brabander. Vanaf elf meter zorgde Tim de Laat voor de meer dan verdiende gelijkmaker. De resterende tijd was tot kort voor GVV ’63 om de bordjes helemaal te verhangen.
Komende zaterdag, 25 mei, moet GVV ’63 op bezoek bij het reeds uitgespeelde DESK. Om nog enigszins uitzicht te hebben op rechtstreekse handhaving zullen er drie punten mee genomen moeten worden naar Gameren. Daarna is het afwachten wat er op de andere velden in 3D gebeurt. De aftrap in Kaatsheuvel is om 14.30u.