Verslag: GVV’63 JO11-1 – MVV’58 (3-5)

319 219 GVV'63

Waar we vorige week door een slappe start helaas de 3 punten in Boxtel hebben laten liggen was het nu de herkansing tegen MVV’58. In de ogen van de trainers de favoriet voor de titel gezien de uitslagen in de beker en competitie.

Een gelijkopgaande wedstrijd met kansen, balverlies en goede acties over en weer. Wel was MVV’58 een stukje fysieker dan wij en hier hadden we het lastig mee. Verdedigend stond het de eerste helft erg compact en werd de tegenstander onschadelijk gemaakt door Yannick, Koen of Nick.

Voorin ging het wat moeizamer maar kwamen we toch op 1-0 door Jochem. We deden niet onder voor de tegenstander maar door momenten van onachtzaamheid, op beslissende momenten even net niet fel genoeg was het toch enigszins geflatteerd 1-3 bij rust.

In de rust had iedereen het gevoel dat er meer in zat en dat we niet onze beste kunnen lieten zien. Direct na rust maakte we 2-3 mooie voorzet van Sam, ingeschoten door Noud, gestopt door de keeper maar alert ingetikt door Jochem.

We wilden meer en speelde met meer power en af en toe op het randje. Misschien waren we iets te enthousiast want doordat we als verdediging diep liepen (en bleven staan bij balverlies) was het vanuit de counter 2-4. Daarna zelfs 2-5 uit een kluts situatie. De teleurstelling was voelbaar want dit was niet de tussenstand die we verdienden. Met veel inzet en wilskracht maakte we vanuit een goede uitgespeelde aanval (na een onderschepping voetballende de 3-5 door Noud. Deze beelden van de GoPro van GVV’63 zal ik nog delen want dit was een aanval uit het boekje). We bleven strijden, zaten de tegenstander op de huid voor meer maar dit zat er niet meer in.

Verloren, niet de beste wedstrijd maar toch een verlies met veel leermomenten en goede momenten in uitvoering. Volgende week vriendschappelijk, week erop vrij en dan weer op jacht naar de 3 punten in de competitie.