Verslag: GVV’63 JO12-1 – BMC JO12-1

1024 768 GVV'63

Het eerste wedstrijdverslag van het seizoen 19/20. Hopelijk volgen er nog vele!

GVV’63 JO12-1 – BMC JO12-1

We zijn weer begonnen! Waar elke begin van het seizoen vragen oproept, zijn er vandaag al veel beantwoord. Als trainer lopen Richard en ik al een enkele tijd te dubben over de juiste speelwijze zonder Noud. Hoe gaan we het spelen zonder de creativiteit van onze oude aanvoerder oplossen. Wie zetten we neer op de vrijgekomen positie. Waar kunnen we de verdediging het beste mee ondersteunen en hoe krijgen we meer voetbal van achteruit in de ploeg?

Uiteindelijke hebben we ervoor gekozen om op een andere manier te gaan spelen. Van 1-2-3-1 naar 1-3-2-2. We moeten en gaan dit jaar meer als team voetballen inplaats van individuele acties. We hebben dus geen vrijgekomen plek op te vullen want de plek bestaat simpelweg niet meer. We kiezen voor meer degelijkheid achterin en harde werkers op het midden die de ruimte naar de spits en terug naar de verdediging kunnen en willen belopen.

BMC was vandaag onze eerste test, bekend van vorige seizoen en net als wij nog niet helemaal compleet en vol vragen. Gewoon lekker beginnen was de afspraak. Het eerste kwart was onwennig voor het middenveld en de aanval. We werkte enorm hard, creëerden net als BMC weinig kansen maar kwamen gelukkig op 1-0 door een eigen doelpunt die door onze druk werdt veroorzaakt. Het 2e kwart was voor de trainer wat gemakkelijker coachen en kijken naar de wedstrijd. We durfden zoals afgesproken te voetballen en hebben heel weinig ballen zomaar weggetrapt.

Vaak hadden we een idee wat ermee te doen. Vanuit Yari durfde we een verdediger in te spelen en BMC wist geen raad met onze nieuwe speelwijze. Vanuit verdediging bereikte we het middenveld die zelf de ruimte in kon of onze spitsen aan konden spelen. Voetbal zoals voetbal is bedoeld.
Wel bleef het tot de rust 1-0. Na de rust veranderde er niets in het spelbeeld, wisselde we wel veel van posities omdat de middenvelders het heel zwaar hebben en heel veel meters moeten maken. We leren zo elkaars posities overnemen en ruimtes herkennen.

Na rust werd het 2-0 door Sam na een ouderwets mooi opgezette aanval door Mo en Jochem. Daarna was het Mo met de 3-0. Thijmen met een pegel op de lat (waar die eigenlijk over de grond moest) 4-0 al zag de scheidsrechter niet dat de bal over de lijn was maar alsnog was het Thijmen uit een corner die als nieuwe aanvoerder volop de strijd aan ging en zijn spel alsnog beloonde met een doelpunt. Een hele nette en degelijke wedstrijd tegen een tegenstander die niet goed wist wat met ons te doen.

Het grootste compliment krijg je niet vanuit jezelf maar vanuit een ander. Dat supporters van de tegenstander zeggen: weh un mooi plugske. Zegt alles over hoe wij ons vandaag hebben gepresenteerd.