Verslag: GVV’63 – NEO’25 (4-0)

1024 683 GVV'63

Na zeven weken zonder competitievoetbal moest GVV ’63 op het eigen Sportpark Maartenshof aantreden tegen NEO ’25. De Tricolores uit Sprang-Capelle staan op een prima vierde plaats en is traditie getrouw een lastige tegenstander voor de geel-zwarten.

GVV ’63 trok zich hier echter niets van aan en wist al na vijf minuten de leiding te nemen. Een mooie voorzet van Dennis de Bruin werd door Nick Ekelmans al even mooi over de lange sluitpost van NEO ’25 in de kruising gekopt; 1-0. De gasten gingen niet bij de pakken neer zitten en wilden zo snel mogelijk op gelijke hoogte komen.

Een en ander leverde echter weinig gevaar op voor de goal van Maikel van Tuyl. Beide teams gooiden een gezonde portie strijd op de goed bespeelbare mat en schotelden het publiek een boeiende pot voetbal voor.

Op het half uur viel dan ook de tweede goal van deze middag. Opnieuw was het de thuisclub die scoorde. Goed voorbereidend werk op links werd door Nick van dichtbij met de voet tot 2-0 gepromoveerd. De wedstrijd was echter nog lang niet gedaan en de Sprangenaren waren ook zeker niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven ook al werd er voor de rust niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf gingen de gasten nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zij vonden echter een sterke Gamerse defensie op hun weg. Ook het uitvallen van de sterk spelende libero Thom Ekelmans bood geen soelaas voor NEO ’25. Maikel hoefde slechts eenmaal handelend op te treden bij een gevaarlijk indraaiende vrije trap vanaf links.

GVV ’63 kwam ook niet vaak meer voor de goal van de jeugdige Sprangse doelman en de wedstrijd leek dan ook op een 2-0 overwinning uit te draaien voor de mannen van de zieke Denny van Geffen. Daar dacht 10 minuten voor tijd, de koud ingevallen Thomas van der Ley anders over en hij frommelde dan ook de 3-0 binnen.

In de blessuretijd deed Richan Kreling nog een duit in het zakje door van elf meter een overtreding op hem om te zetten in de 4-0 eindstand. Gelijk hierna maakte uitstekend leidende jonge arbiter Alvarez uit Zwijndrecht een einde aan deze onderhoudende en uiterst sportieve match.

Het met interne strubbelingen kampende Everstein is komende zaterdag om 14.30u te gast op Sportpark Maartenshof. GVV ’63 moet op haar hoede zijn want een kat in het nauw maakt rare sprongen en de bezoekers zullen zich willen revancheren voor de nederlaag tegen RFC. Revanche zal GVV ’63 echter ook willen nemen voor de eerdere nederlaag in Everdingen, en dat moet met de instelling van vandaag kunnen lukken.