Verslag GVV’63 – SSC’55 (4-2)

960 640 GVV'63

Op een koud Sportpark Maartenshof stond de kelderkraker tussen nr. 12 GVV ’63 en nummer 13 SSC ’55 op het programma. Voor beide ploegen was winnen noodzakelijk om uit de degradatiezone te komen. De wedstrijd begon dan ook van beide kanten aanvallend zonder dat er echte kansen ontstonden voor de beide doelen.

De eerste mogelijkheid was voor de gasten uit Sprang-Capelle, maar doelman Maikel van Tuyl behoedde GVV ’63 met een fabelachtige redding voor een achterstand. GVV ’63 beet snel van zich af en zag een mooie aanval bij Mitchel Springer eindigen die rakelings overschoot. Dit was voor de geel-zwarten het teken om er een tandje bij te zetten en SSC ’55 onder druk te gaan zetten. Diepe ballen brachten de defensie van de bezoekers steeds vaker in problemen.

Uit een van die ballen viel dan ook de openingstreffer. Mitchel joeg goed door op de linksback van SSC ’55 en deze zag geen andere uitweg dan de bal achter zijn eigen doelman te lopen; 1-0. De mannen van Denny van Geffen gingen door en na 35 minuten was de verdubbeling van de voorsprong een feit. Een goede aanval over links via Bjorn van Bruchem en Richan Kreling belandde bij Mitchel, die profiteerde van bliksemafleider Thomas van der Ley en de bal schitterend in de kruising krulde en zo voor een comfortabele ruststand zorgde.

De bezoekers legden zich duidelijk niet bij deze tussenstand neer en gingen verbeten op zoek naar de aansluitingstreffer. De achterhoede van GVV ’63 gaf echter geen krimp en anders was daar altijd nog de andermaal sterk keepende Maikel om het gevaar van de gasten te neutraliseren. Door deze dadendrang van de Vrijhoevenaren kwam er meer ruimte voor de thuisclub die daar optimaal van profiteerde en in korte tijd twee maal scoorde.

De sterk spelende Thomas legde keurig af op de inkomende Bjorn die beheerst de 3-0 binnenschoof. Even later was het de beurt aan Thomas die op aangeven van uitblinker Mitchel de 4-0 tegen de touwen knalde. De goals vielen nu in hoog tempo, maar het waren de bezoekers die twee maal achter elkaar snel scoorden en weer hoop bracht in SSC-harten. Door enkele preventieve wissels in verband met lichte kwetsuren was de organisatie bij de Gamerenaren achterin even zoek maar toen de balans terug was waren er geen problemen meer voor GVV ’63.

Sterker nog, de uitslag had wellicht hoger uit kunnen vallen als Thomas en invaller Moezzamel Ahmadzai het vizier wat scherper hadden staan. Maar toen de prima leidende arbiter Van Dalen in de schemering afblies waren de verdiende 4-2 overwinning en drie punten een feit voor GVV ’63.

Volgende week zaterdag spelen de geel-zwarten om 14.30u in en tegen Haaften. Haaften is een elftal dat er lustig op los scoort, maar ook niet kijkt op een tegengoal meer of minder kijkt. Hopelijk kunnen de Gamerenaren de stijgende lijn voortzetten en zijn er veel GVV-ers aanwezig bij deze Waalderby.