Verslag: Haaften 1 – GVV63 1 (3-3)

1024 683 GVV'63

Verslag Haaften – GVV63 (3-3)

Sportpark Elzenbos in Haaften was de locatie voor de Waalderby tussen Haaften en GVV ’63. De thuisclub beschikt over een vlot scorende aanval maar krijgt ook de nodige doelpunten tegen. GVV ’63 was dus gewaarschuwd, maar blijkbaar niet goed genoeg, want na anderhalve minuut lag de bal al achter Maikel van Tuyl. Een voorzet van de linkerkant werd door een volledig vrij staande Haaftenaar binnen gelopen en de 1-0 was daar.

De mannen van Denny van Geffen waren even van slag en moesten vol aan de bak om de Haaftense dadendrang te beteugelen. Gaandeweg de eerste helft herpakten de geel-zwarten zich en kregen via Mathijs Libbers twee kansen om gelijk te maken, maar de goalie van Haaften wist tweemaal handelend op te treden. Het spel golfde nu meer op en neer, maar het was opnieuw de thuisclub die wist te scoren.

Van eigen helft af stoomde een Haaftenaar richting Maikel op, besloot in de zestien te gaan liggen en tot veler verbazing besloot arbiter Cakir de bal op elf meter te leggen. Haaften pakte dit cadeautje maar wat graag uit en vanaf de stip werd de ruststand op 2-0 gebracht.

Menig bezoeker was na de rust nog niet bij het koude, natte veld gearriveerd of Mathijs had de achterstand met een goal terug gebracht tot 2-1. Lang konden de Gamerenaren echter niet genieten van de aansluitingstreffer, want de eerste aanval van de gastheren na de 2-1 leverde gelijk de 3-1 op. GVV ’63 moest dus minimaal twee keer scoren om in ieder geval een punt mee de Waal over te slepen.

Vol overtuiging gingen de geel-zwarten dan ook verbeten op jacht naar goals. De rood-groenen uit Haaften werden dan ook terug gedrongen en kropen ook enkele malen door het oog van de naald. Toch viel een kwartier voor tijd de 3-2. Wederom van de voet van Mathijs die de bal keurig over de luidruchtige Haaftense doelman in het net deponeerde.

Voor GVV ’63 was dit het sein om vol voor de gelijkmaker te gaan. Hierdoor ontstond er ruimte voor de snelle voorwaartsen van de thuisclub die echter hun vizier niet al te scherp hadden staan en zo GVV ’63 in de race hielden. Vijf minuten voor tijd viel dan toch de terechte gelijkmaker.

De Haaften-goalie verwerkte een knal van Mathijs niet goed en zag de bal voor de voeten van de ingevallen JO-19 speler Sjoerd Kolkman belanden die knap de luid bejubelde 3-3 binnen schoot en zo GVV ’63 een meer dan verdiend punt bezorgde.

Komende zaterdag komt om 14.30u RFC naar Sportpark Maartenshof. De fusieclub uit Raamsdonkveer bevindt zich ook in onderste regionen van de ranglijst dus kan GVV ’63 bij winst een goede zaak doen. Met de spirit van de laatste weken en steun van veel supporters moeten de punten in Gameren kunnen blijven.